Ajankohtaista

Jan 13

Suomussalmen kunnan koronatilannetiedote

Kainuu on siirtynyt koronatilanteessa kiihtymisvaiheeseen. Suomussalmen kunnan johtoryhmä on tänään antanut seuraavat ohjeet, jotka ovat voimassa 14.29.1.2021. Kunnan johtoryhmä on valmiudessa kokoontumaan ja antamaan uusia ohjeita nopeallakin aikataululla, jos tilanne niin vaatii. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston uusin päätös on tulossa vielä tällä viikolla, ja tarvittaessa kunta päättää uusista ohjeista.  

  • Kasvomaskit otetaan käyttöön perusopetuksessa 6.9. luokilla ja koulukuljetuksissa. Kasvomaskien jakelu koululaisille aloitetaan torstaina 14.1.2021. Suomussalmen kunta on varannut kuusi kangasmaskia oppilasta kohden. 
  • Lukiolaisilla ja aikuisten perusopetuksen opiskelijoilla ovat maskit jo olleet käytössä, samoin eri yksiköiden välillä liikkuvalla henkilöstöllä. 
  • Alle 12-vuotiaiden ryhmäliikuntaa ei rajoiteta. 12–17-vuotiaiden liikuntaryhmissä voi olla maksimissaan 20 henkilöä.  
  • Aikuisten ryhmäliikunta keskeytetään torstaista 14.1. alkaen vähintään 29.1.2021 asti. Suomussalmen kunta suosittelee urheiluseuroja toimimaan samoin. Kunnassa päätös koskee Kianta-Opiston liikuntaryhmiä ja kylpylän ohjattuja allasjumppia. 
  • Kianta-Opiston muut ryhmät voivat aloittaa tai jatkaa vakiintuneita turvatoimia noudattaen.  
  • Yleisten kokoontumisrajoitusten vuoksi kunnan tiloissa ei voi maanantaista 18.1.2021 alkaen järjestää ulkopuolisia tilaisuuksia. Rajoitus on voimassa 29.1.2021 saakka. 
  • Aiemmin päätetyt kävijärajoitukset mm. kirjastolle ja kylpylään ovat edelleen voimassa. 

Henkilökuntaa ohjeistetaan erikseen. Henkilökunnalle aiemmin annetut ohjeet ovat edelleen voimassa, eikä uusia ohjeita tänään annettu.  

Lue myös Kainuun soten 13.1.2021 nettisivuillaan julkaisema tiedote täältä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2021 antama päätös ei aiheuta muutoksia kunnan ja Kainuun soten 13.1.2021 linjauksiin. Lue aluehallintoviraston tiedote täältä (siirtyy aluehallintoviraston sivulle).

Artikkelia muokattu 14.1.2021 klo 16.15: lisätty maininta aluehallintoviraston päätöksestä ja lisätty linkki tiedotteeseen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi