Ajankohtaista

Dec 18

Suomussalmen kunnan korontilannetiedote

Kainuu on koronaepidemian perustasolla ja tilanne on rauhallinen, mutta riski koronaepidemian leviämiseen on olemassa. Epidemiatilanne Etelä-Suomessa ja Kainuun lähialueilla on merkittävästi heikompi, jonka vuoksi yleiseen varovaisuuteen on syytä. Erityisesti nyt joulun ja uudenvuoden juhlapyhien ja matkailusesongin aikana on noudatettava annettuja ohjeita, suosituksia ja määräyksiä.  

Suomussalmen kunnan johtoryhmä on antanut seuraavat 19.12.2020 – 18.1.2021 voimassa olevat ohjeet, jotka perustuvat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 17.12.2020 antamaan päätökseen ja Kainuun soten 18.12.2020 antamaa ohjeistukseen. Henkilöstöä on ohjeistettu erikseen. Suomussalmen kunnan johtoryhmä on valmiudessa kokoontumaan ja antamaan uusia ohjeita nopeallakin aikataululla, jos tilanne niin vaatii. 

 • Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset on kielletty. Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää enintään 20 henkilön kokoontumisia edellyttäen, että turvallisuus voidaan taata. 
 • Aikuisten harrasteryhmät voivat toimia. Osallistujamääriä on kuitenkin rajattava ja turvallisuudesta on huolehdittava. 
 • Kunnan johtoryhmä käsittelee 4.1.2021 lukion oppilaiden maskisuositusta. 

Aiemmin annetut rajoitukset ja suositukset ovat edelleen voimassa, kuten esimerkiksi:  

 • Asiakastyössä olevat kunnan työntekijät käyttävät maskia tai visiiriä.  
 • Kylpylän ja kuntosalin kävijämääriä rajoitetaan entiseen tapaan, eli kuntosalille maksimissaan 15 henkilöä kerrallaan, kylpylän pukukopeista käytössä puolet.  
 • Kirjastolla on maskinkäyttösuositus myös asiakkaille ja kerrallaan kirjastoon voi tulla maksimissaan 30 asiakasta. Kirjastoautoon maksimissaan 2 asiakasta kerrallaan.  
 • Nuorisotalon kävijärajoitukset ikäryhmittäin ja 20 henkilön maksimi entiseen tapaan. 
 • Kunnantalolla asioinnista on sovittava etukäteen. 

Kainuun sote ohjeistaa lomakauden koronaturvallisuudesta 

Kokoontumisrajoitus: Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys kokoontumisrajoituksista koskee myös Kainuuta. Enintään 20 hlön kokoontumisrajoitus yleisissä sisä- ja ulkotilaisuuksissa on voimassa 19.12.2020 – 18.1.2021. Kokoontumisrajoitus on velvoittava (noudattaen OKM-THL ohjetta) tapahtumien ja julkisen ryhmätoiminnan osalta, joita ovat esimerkiksi: 

 • konsertit ja näytökset, markkinat, julkiset ilotulitukset  
 • urheilutapahtumat, jos paikalla on yleisöä 
 • koulutukset ja kokoukset 

Vahva suositus koskee kaikkea vastaavaa yksityistä ja seuramuotoista toimintaaMääräys ei koske yksityistilaisuuksia, uskonnollista toimintaa tai kuntien toimielimiä, mutta kaikki ei-välttämättömät kokoontumiset, kokoukset, tilaisuudet ja juhlat tulisi jättää toistaiseksi järjestämättä eikä niihin tulisi osallistua. Kaikissa välttämättömissä enintään 20 henkilön tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskeja, ellei kahden metrin turvaetäisyydestä voi varmistua. 

Lähikontaktit vain lähipiiriin: Juhlapyhinä lähikontaktit tulee rajoittaa vain lähipiiriin. Alueelta toiselle liikkuminen lisää tartuntariskiä, joten sukulointi tai ystäväperheiden tapaaminen tulee toteuttaa esim. Etäyhteyksin. 

Matkustaminen: Matkustamisessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Esimerkiksi matkat kotipaikkakunnalle tulee tehdä noudattaen turvavälejä sekä kasvomaskia käyttäen. Rajat ylittävää matkustusta ei suositella lainkaan. 

Aikuisten ryhmäharrastukset: Aikuisten ryhmäharrastusten sijaan suositellaan yksilölajeja ja ulkoliikuntaa. Yli 20 hengen pelejä tai ryhmiä ei ole syytä järjestää. Turvavälit ja hygieniaohjeet tulee huolehtia kaikissa tapauksissa. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua tavanomaiseen tapaan. 

Riskiryhmien suojaaminen: Riskiryhmään kuuluvia on suojattava. Lähimmäisistä tulee huolehtia, mutta tarvittavin varotoimin, ja vierailtava harkiten esimerkiksi hoivalaitoksissa tai isovanhempien luona. 

Kainuun soten terveyspalvelut toimivat jouluna ja vuoden vaihteessa tavanomaiseen tapaan. Myös koronatestaukset ovat käynnissä. Matkailuyrityksille ja matkailijoille on annettu lisätietoja suosituksista ja toimintaohjeista.  

Ajantasaista tietoa on saatavissa Kainuun soten netistä osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo sekä englanniksi sote.kainuu.fi/en/covid-19 

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi