Ajankohtaista

Nov 27

Suomussalmen kunnan koronatiedote 27.11.2020

Suomussalmen kunta seuraa tarkasti korontilanteen kehittymistä niin Kainuun alueella kuin lähialueilla ja valtakunnallisesti. Suomussalmen tilanne on vielä rauhallinen, mutta Kainuu on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilanne voi muuttua Suomussalmellakin nopeasti.

Kunta toimii yhteistyössä Kainuun soten sekä muiden kuntien ja viranomaisten kanssa. Kunta kehottaa asukkaita ottamaan huomioon Kainuun soten antamat yleisohjeet.

Lisäksi Suomussalmen kunnan johtoryhmä on tänään tehnyt kunnan kiihtymisvaiheen varautumissuunnitelman mukaisia linjauksia kunnan toimintaan liittyen. Linjaukset tulevat voimaan heti tai viimeistään maanantaina, ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Taustalla ovat jo epidemian perusvaiheessa annetut yleiset ohjeet suojautumisesta ja muista epidemian torjuntakeinoista. Henkilöstöä on ohjeistettu ja informoitu erikseen.

 • Kunnan henkilöstö tekee mahdollisuuksien mukaan etätyötä. Kokoukset, paitsi tärkeimmät viralliset, pidetään etänä.
 • Kunnantalolla voi asioida vain erikseen käyntiajan sopimalla.
 • Koulujen opetus jatkuu lähiopetuksena. Vanhemmat pidetään ajan tasalla Wilman kautta.
 • Kirjastolla yhteisessä käytössä olevat ICT-laitteet puhdistetaan käytön jälkeen. Kasvomaskin käyttöä suositellaan asiakkaille. Kirjaston tiloissa voi yhtä aikaa olla maksimissaan 30 henkilöä. Kirjastoautossa 1–2 henkilöä kerrallaan.
 • Kylpylän ja kuntosalin kävijämäärää rajoitetaan: kuntosalilla maksimissaan 15 henkilöä kerrallaan, kylpylässä maksimi 50 henkilöä. Pukukaapeista vain puolet on käytössä. Ohjattujen ryhmien kokoa pienennetään. Kuntosalilaitteet puhdistetaan edelleen jokaisen käytön jälkeen.
 • Työpalvelukeskus Miilun ja matkailuneuvonnan toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.
 • Nuorten työpajan yhteisessä käytössä olevat välineet puhdistetaan käytön jälkeen. Visiiri- tai maskisuositus henkilöstölle ja työpajan ja etsivien asiakkaille, jos lähikontakteja ei voida välttää.
 • Etsivä nuorisotyötä toteutetaan pääsääntöisesti etäyhteyksin.
 • Nuorisotalolla yhteiskäytössä olevat laitteet puhdistetaan käytön jälkeen. Kävijämäärää rajoitetaan 20 henkilöön kerrallaan. Kävijät porrastetaan ikäryhmittäin eri päiville.
 • Liikuntasalit: Yhteiskäytössä olevat laitteet puhdistetaan käytön jälkeen, kuten tähänkin asti. Ryhmien kohtaaminen estetään pukutiloissa. Maskisuositus aikuisille. Ryhmäkokoja pienennetään. Lasten ja nuorten vuoroille mahdollisimman vähän aikuisia paikalle.
 • Kianta-Opiston ryhmät: Yhteiskäytössä olevat laitteet puhdistetaan entiseen tapaan käytön jälkeen. Ryhmät pidetään edelleen toisistaan erillään ja ryhmien kohtaamiset estetään.
 • Vähävaraisille kuntalaisille jaetaan maksuttomia kasvomaskeja kylpylän kahviossa sen aukioloaikoina.   

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi