Ajankohtaista

Nov 26

Suomussalmen urheilustipendit neljälle

Suomussalmen sivistyslautakunta on myöntänyt vuoden 2020 urheilusaavutusten perusteella Suomussalmen kunnan urheilustipendejä neljälle Suomen mestaruuskilpailuissa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneelle urheilijalle.

Stipendin saivat Suomussalmen Urheiluampujia edustavat Jorma Jäntti, Joonas Kallio ja Teemu Lahti sekä Suomussalmen Rastia edustava Veera Laaksoviita.

Joonas Kallio voitti kaksi SM-kultaa, yhden SM-hopean ja yhden pronssimitalin. Teemu Lahti saavutti yhden SM-kullan ja kolme pronssia. Jorma Jäntti oli mukana peräti kuusi SM-joukkuekultaa voittaneessa joukkueessa yhdessä Joonas Kallion ja Teemu Lahden kanssa. Kaikki mitalit tulivat pistoolilajeista.

Suomussalmelainen Kalevan Rastia edustava Veera Laaksoviita voitti SM-hopeaa suunnistuksen SM-sprintissä D20-sarjassa ja SM-pronssia suunnistuksen SM-erikoispitkällä matkalla D20-sarjassa.

Perinteistä stipendien jakotilaisuutta ei järjestetä vuonna 2020 koronavirustilanteen vuoksi. Stipendien saajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä stipendien luovutuksesta.

Stipendisääntöjen mukaan urheilustipendit myönnetään jokaiselle yleisen ja nuorten sekä vammaisurheilun henkilökohtaisessa tai joukkuekilpailussa Suomen mestaruudesta sijoille 1–3 sijoittuneelle suomussalmelaiselle tai suomussalmelaista urheiluseuraa edustavalle urheilijalle. Stipendit myönnetään niissä lajeissa, jotka ovat Olympiakomitean ohjelmassa. (Säännöt ja stipendien euromäärät on vahvistettu Siv.ltk. 30.9.2020 § 86).

 

Artikkelin kuvituskuvana on käytetty kuvaa vuoden 2017 Raatteen maratonilta (Arkistokuva: Suvi Koskela / Suomussalmen kunta)

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi