Ajankohtaista

Jenny Seppänen
Nov 12

Suomussalmelaisten yritysten tarpeita kartoitetaan

Suomussalmelaiset yritykset saavat talven aikana kunnan elinvoimapalveluista puhelun, jolla kartoitetaan yritysten tarpeita. Yksi soittajista on Jenny Seppänen.

Seppänen kysyy mm. yritysten tulevista investointi- ja laajentamissuunnitelmista ja tilatarpeista lähivuosille sekä työvoiman lisäystarpeista ja mahdollisuudesta tarjota esimerkiksi työssäoppimispaikkoja tai ottaa työkokeilijoita.

”Utelen myös yritysten tarpeista lisätietoon,”, Jenny Seppänen naurahtaa.

Suomussalmen kunnan elinvoimapalveluiden toimintaa ja yrityksille tarjottavia palveluja halutaan suunnitella siten, että ne vastaavat täsmällisesti yritysten tarpeisiin.

”Jotta palveluja pystytään suunnittelemaan yritysten tarpeiden pohjalta, tarvitaan aluksi tietoa kunkin yrityksen tilanteesta, suunnitelmista ja tarpeista, joihin kunta voisi palveluillaan vastata”, elinvoimajohtaja Jonne Maaninka kertoo.

Tämän tiedon hankkimiseksi on aloitettu yritystarpeiden kartoitusprojekti, jonka myötä talven aikana on tarkoitus ottaa puhelimitse yhteyttä kaikkiin yrityksiin. Yhtenäisen kysymyssarjan avulla selvitetään yritysten tilanteet ja tarpeet mm. nettinäkyvyyden parantamiseksi ja mahdollisuuksia työllistää.

Mikäli useampi vastaaja kertoo tarvitsevansa tukea samoihin asioihin, voi kunta vaikkapa järjestää yhteisiä koulutustilaisuuksia. Esimerkeiksi Seppänen nostaa työllistämiseen ja yritysten sukupolvenvaihdoksiin liittyvät asiat.

Yrityksistä saatu tieto kootaan talteen, ja sitä hyödynnetään esimerkiksi silloin, kun kunnan työllistämispalvelut etsivät työkokeilupaikkoja tai jos kunnan elinvoimapalvelut järjestää yrittäjille suunnattua koulutusta. Yhteydenpito tehostuu, kun viesti pystytään suuntaamaan suoraan oikeaan kohteeseen.

Yrityksiltä kysytään tietoja luottamuksellisesti ja niitä käytetään vain jos yritykseltä tai yrittäjältä saadaan siihen lupa.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi