Ajankohtaista

Nov 02

Lost in Kainuu Adventure 2021 seikkaillaan Suomussalmen Hossassa

Suomen suurin seikkailu-urheilutapahtuma järjestetään 9.–12.9.2021 Hossan kansallispuiston maastoissa ja maisemissa. Tapahtumaan odotetaan lähes 700 osallistujaa, jotka seikkailevat viikonlopun aikana viidessä eri sarjassa.

Lost in Kainuu Adventure on seikkailukilpailu, joka on tarkoitettu niin lajin vasta-alkajille kuin kokeneemmille konkareillekin. Perusajatuksena on tarjoilla luontoliikunnan ystäville Kainuun parhaita maastoja ja maisemia ympäri maakuntaa.

Seikkailun aikana edetään ainakin maastopyöräillen, juosten, suunnistaen, köysitehtävistä nautiskellen, uiden ja uimapatjaillen, osassa sarjoja meloen ja/tai rullaluistellen sekä aiempien vuosien tapaan yllätystehtäviä suorittaen.

Uutena sarjana tapahtumassa on 48 tunnin seikkailu, jolla houkutellaan mukaan myös kovan tason kansainvälisiä joukkueita. Muissa sarjoissa seikkailukisan kesto on sarjasta riippuen 2–4 tunnista 24 tuntiin. Joukkueiden koko vaihtelee eri sarjoissa 2–5 henkilön välillä.

Kilpailunjohtaja ja ratamestari Jukka Liuha on tyytyväinen tapahtuman viemiseen kahden vuoden tauon jälkeen uudelleen Hossan erämaahan.

”Tämän vuoden Kajaanin hieman urbaanimman kisan jälkeen on mahtava viedä kisa taas Hossaan, joka on arvoisensa ympäristö myös uuden 48 tunnin kansainvälisen sarjan käynnistämiseen”, ratamestari Liuha kuvailee.

Lisätietoa tapahtuman omalta nettisivulta:

https://lostinkainuu.endurancekainuu.fi/fi/

 

The Ruthless Raja 6.2.2021

Suomussalmella järjestettävän The Ruthless Rajan ilmoittautuminen on avattu. Lauantaina 6.2.2021 järjestettävään hiihto- ja fatbiketapahtumaan otetaan mukaan 250 osallistujaa. Osallistujapaikat ovat täyttyneet nopeasti, sillä jo ensimmäisen päivän aikana tapahtumaan ilmoittautui lähes 70 osallistujaa ympäri Suomea.

Hossasta, Martinselkosesta, Puraksesta ja Raatteen Portista starttaavan tapahtuman hiihtomatkat ovat 25, 40, 78 ja 100 km sekä 100 mailia. Fatbikematkat ovat 24 ja 78 km. Pisin reitti kulkee Hossasta etelään kohti Martinselkosen eräkeskusta, Raatetta ja Suomussalmen Kiannon Kuohuja, jossa kaikkien matkojen maali sijaitsee.

Tapahtumassa otetaan aikaa ja vähän kilpaillaankin, mutta ensisijaisesti se on tarkoitettu nautittavaksi. Nimestään huolimatta The Ruthless Raja on ennen kaikkea elämys ja vasta pahimmassa tapauksessa armoton koettelemus. Jos olosuhteet reitillä käyvät vaaralliseksi, on järjestäjällä oikeus keskeyttää tapahtuma ja velvollisuus pelastaa reitillä olijat. Tarpeen vaatiessa matkoja voidaan myös lyhentää, mutta tämä tehdään vasta äärimmäisissä olosuhteissa.

Lue lisää tapahtumasta sen omalta sivulta: https://ruthlessraja.endurancekainuu.fi/fi/

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi