Ajankohtaista

Talentti-hankkeen puitteissa toteutetun työpaikkaohjaajakoulutuksen käyneet ryhmäkuvassa kesällä 2020. (Arkistokuva Tuula Leskinen)
Oct 26

Talentti-hanke jatkuu

Suomussalmen kunnan Talentti-hanke on saanut jatkoaikaa 31.5.2021 saakka. Vuodenvaihteessa päättyneeksi suunniteltu ESR-hanke sai ELY-keskukselta myönteisen päätöksen hakemukselleen hankkeen jatkosta. Hankkeelle varattuja euroja ei saada käytettyä tämän vuoden loppuun mennessä, mutta monesta syystä käyttämättä jäänyt raha ei ole syy projektin jatkamiselle, vaan sille on projektipäällikkö Minna Saastamoisen mukaan toiminnalliset perusteet.

”Jatkoajalla keskitymme oppimisympäristöjen tunnistamiseen, opinnollistamisen juurruttamiseen ja yritysyhteistyöhön”, Saastamoinen kiteyttää.

Opinnollistamisen juurruttaminen yrityksissä vaatii projektipäällikön mukaan vielä työtä. Mukana olevat työnantajat perehdytetään Paikko-työkalujen käyttöön. Lisäaika on tarpeen oppimisympäristöjen tunnistamisen syventämiseen ja uusien oppimisympäristöjen tunnistamiseen. Ja jos koronatilanne sallii, niin mahdollisesti yrityksiin ehditään tehdä uusia oppimisympäristöjä.

Kaksi työntekijää

Hanke jatkaa kahdella työntekijällä ohjaaja Satu Moilasen siirryttyä opettajaksi KAOlle. Projektipäällikkö Minna Saastamoisen työparina työskentelee jatkossakin palveluohjaaja Kaija Seppänen.

Koska Talentti-hankkeen asiakasmäärätavoite on saavutettu jo aiemmin, ei asiakasmäärää ole tarvetta kasvattaa eikä sen takia lisäväkeä tarvita.

Digi- ja työelämätaitoja verkossa

Talentti-hankkeen ei tarvinnutkaan kilpailuttaa digitaitokoulutusta, kun projektipäällikkö Pekka Vaarala otti yhteyttä ja kertoi uudesta hankkeesta. Kainuun kesäyliopiston ja Aalto kansalaisopiston muodostama Osaamiskeskus Kainuun Aalto osallistuu Keto-hankkeeseen. Keto hanke – Ketterä oppija työssä ja työtä hakemassa, tarjoaa mm. verkkopohjaista koulutusta digi- ja työelämätaitoihin.

Talentti ohjaa suomussalmelaisia asiakkaittaan osallistumaan hankkeeseen. Tukea tietokoneen käyttöön ja oppimisympäristö Moodlessa toimimiseen osallistuja saa Talentin työntekijöiltä.

”Ketterässä oppijassa on aloittelijataso digitaidoille ja erilaisia moduuleja liittyen työelämätaitoihin, kuten vuorovaikutusta, työnhakutaitoja yms. Joka tapauksessa verkko-opiskelutaitojen opiskelusta on kaikille hyötyä”, Talentin projektipäällikkö Minna Saastamoinen kuvailee.

Video kertoo opinnollistamisesta

Talentti-hankkeen jatkon tueksi on yhdessä RekryKainuu Live-hankkeen kanssa totetutettu selkeä esittelyvideo opinnollistamisesta. Videolla PuhdasPesun toimitusjohtaja Anne Parviainen ja projektipäällikkö Minna Saastamoinen kertovat siitä mitä opinnollistaminen on.

Saastamoinen uskoo video toimivan kiinnostuksen herättäjänä kun uusia yrityksiä houkutellaan mukaan.

”Yrittäjä puhuu muulla kuin hankekielellä.”

RekryKainuuLive – Osaavaa työvoimaa Kainuuseen modernein keinoin -hanke on Kainuun ELY-keskuksen käynnistämä ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke.

Lisätietoa

Video opinnollistamisesta löytyy Youtubesta tästä linkistä.

Talentti-hankkeen ajankohtaiset uutiset löydät hankkeen Facebook-sivulta.

Kainuun Aallon Keto – ketterä oppija -hankkeen sivulle pääset tästä.

Artikkelikuva: Talentti-hankkeen puitteissa työpaikkaohjaajakoulutuksen käyneet kokoontuivat yhteisille päätöksahveille ja ryhmäkuvaan 27.8.2020 Miilulle. Koulutuksissa oli osallistujia sekä kunnasta että paikallisista yrityksistä. Kuva: Tuula Leskinen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi