Ajankohtaista

Oct 01

Suomussalmella koronatukea 38 yksinyrittäjälle

Koronatilanteesta kärsineiden yksinyrittäjien tuen hakuaika päättyi syyskuun lopussa. Suomussalmella yksinyrittäjän tukea haki kaikkiaan 43 yrittäjää, ja tukea myönnettiin 38 hakijalle.

Yksinyrittäjän tuessa oli kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, joita ovat esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Tuen ehtona oli yksinyrittäjän taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yksinyrittäjän taloudellisen tilanteen katsottiin heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat maaliskuun puolivälin jälkeen olivat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pysyttyä lähes samalla tasolla.

Suomussalmella tukieuroja olisi ollut 125 yrittäjälle.

 

Kuvassa: Hierojat ovat tyypillisiä yksinyrittäjiä. Kuva Pixabay

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi