Ajankohtaista

Sep 16

Rahallista tukea maaseudun yritystoimintaan

Kainuulaisten erityisesti pienten yritysten ja mikroyrittäjien kannattaa olla aktiivisia juuri nyt, ja selvitellä rahoitusmahdollisuuksia esimerkiksi investointeihin tai toiminnan kehittämiseen. Elävä Kainuu LEADER ry:n kautta voi hakea tukea erityyppisiin yrityksen kehittämistilanteisiin ja -toimenpiteisiin.

Leader-rahoituksen lähimpien hakukierrosten hakujen takarajat ovat 29.9.2020 ja 29.10.2020 Kierrokset ovat viimeisimpiä Elävä Kainuu LEADER ry:n kuluvan ohjelmakauden hakuja osana Manner-Suomen maaseutuohjelmaa.

Askarruttaako tuen hakemisen monimutkaisuus, omien ideoiden riittävyys tai oman liiketoiminnan sopivuus tukiehtoihin? Toiminnanjohtaja Paula Seppänen ja hankeneuvoja Eeva-Liisa Kemppainen neuvovat mielellään kaikissa mahdollisissa tukiin ja niiden hakemiseen liittyvissä pulmissa.

”Jokainen tapaus on erilainen”, Paula Seppänen huomauttaa. Siksi kannattaa olla yhteydessä Elävä Kainuu LEADER ry:een hyvissä ajoin rahoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi suunnitellulle toimenpiteelle ja tarkemman neuvonnan saamiseksi tuen hakemisessa.

”On myös tärkeää muistaa, että tukihakemuksen tulee olla vireillä ennen toimenpiteen toteuttamisen käynnistämistä”, Seppänen jatkaa.

Manner-Suomen maaseutuohjelman 20214–2020 toteutusaika alkaa lähetä loppuaan ja nyt on hyvä aika ottaa loppukiri rahoitusmahdollisuuksien selvittämisessä ja rahoituksen hakemisessa. Elävä Kainuu LEADER ry on tämän alueen toimintaryhmä, joka koordinoi Maaseuturahaston Leader-rahoitusta sekä yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin että yritysten investointeihin, kehittämiseen ja keskinäiseen yhteistyöhön.

Yrityksille suunnattuja tukimuotoja ovat

  • investointituki (35 % hyväksyttävistä kustannuksista)
  • perustamistuki (harkinnanvarainen 5 000 – 35 000)
  • kokeiluraha (harkinnanvarainen 2 000 – 10 000)
  • toteutettavuustutkimus (50 % hyväksyttävistä kustannuksista, minimituki 1 500)

Tukea voi hakea myös yritysryhmähankkeisiin, joissa toimintoja kehitetään useamman yrityksen yhteistyönä (tukitaso 75 % hyväksyttävistä kustannuksista).

Lisätietoa eri tukimuodoista ja -tasoista sekä rahoituksen edellytyksistä ja hakemisesta löytyy osoitteesta www.kainuuleader.fi/yritystuet. Tukien myöntämisessä sovelletaan samaa lainsäädäntöä ELY-keskuksen maaseutuosaston kanssa.

Voit jättää yhteydenottopyynnön Paula Seppäselle tai Eeva-Liisa Kemppaiselle sähköpostitse osoitteessa toimisto(at)kainuuleader.fi Muut yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.kainuuleader.fi/yhteystiedot

Paula Seppänen.
Elävä Kainuu LEADER ry:n toiminnanjohtaja Paula Seppänen auttaa mielellään yrittäjä LEADER-rahoitusasioissa. (Arkistokuva: Tuula Leskinen)

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi