Ajankohtaista

Sep 15

Rohkeasti harrastamaan Kianta-Opistossa

Kianta-Opistossa on varauduttu monin eri keinon, jotta opiskelijat voivat harrastaa ja opiskella tänä koronasyksynä turvallisesti. Opettajille on hankittu visiirit ja heidät on ohjeistettu perusteellisesti, turvaetäisyyksistä huolehditaan ja käsidesiä on aina tarjolla. Osallistujat voivat pitää kasvomaskia niin halutessaan. Joidenkin kurssien osallistujamääriä on pienennetty, ja joitakin kursseja on jopa jaettu kahdeksi eri kurssiksi. Oman turvallisuusriskin tunnistanut on voinut perua kurssi-ilmoittautumisensa kuluitta.

Turvatoimilla pyritään pienentämään tartuntariskiä, mutta loppujen lopuksi jokaisen yksilön vastuulla on noudattaa ohjeistuksia, joista tärkein on: “Tule vain terveenä kurssille”!

Koska koronatilanne on rauhoittumaan päin, Kianta-Opisto järjestää luentoja, joihin osallistutaan paikan päällä. Suomussalmella koulutuspaikka on joko valtuustosali tai Alvarin Satakieli, joissa osallistujat voivat pitää välimatkaa toisiinsa. Yleisöluentoihinkin pyydetään ennakkoilmoittautumiset.

Etä- ja lyhytkursseja järjestetään entistä enemmän. Syksyn ohjelmassa ovat esimerkiksi täysin verkossa opiskeltavat saksan ja espanjan kurssit sekä niska-hartia workshop.

Täysin verkossa toteutettaville kursseille voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Kansalaisopistojen liiton verkkokurssit-sivustolle (osoitteessa kansalaisopistot.fi/verkossa/) on koottu eri puolilta maata olevien kansalaisopistojen kursseja, joiden laajasta valikoimasta voi valita mieleisensä.

Kianta-Opisto ei tänä vuonna julkaissut paperille painettua opinto-opasta lainkaan. Tänä syksynä koronapandemia on jo aiheuttanut paljon muutoksia ohjelmaan.

Lyhytkursseja on tänä syksynä tarjolla aiempaa enemmän. Niiden toteuttaminen on joustavaa ja osallistujat voivat päättää osallistumisestaan lähempänä kurssin alkamista, eikä heti syyskauden alussa. Uusia kursseja pystytään myös järjestämään ketterästi, jos toisaalta peruminenkin käy tilanteiden muuttuessa sukkelaan.

Kansalaisopistot seuraavat valtakunnallisia, aluehallintoviranomaisten ja kunnan johdon antamia ohjeita.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi