Ajankohtaista

Aug 31

Vapaa-ajan asumisesta liiketoimintaa -työpaja 15.9.

Tule kuulemaan minkälaisia palvelutarpeita ja toiveita ulkopaikkakuntalaisilla vapaa-ajan asukkailla on. Millaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan asukkaat tarjoavat yrityksellenne tai yhdistyksellenne?

Tiistaina 15.9.2020 klo 14–17.
Suomussalmen kunnantalo, valtuustosali 3 krs., Kauppakatu 20 tai etäyhteydellä

Ulkopaikkakuntalaiset vapaa-ajanasukkaat rikastuttavat Suomussalmea sosiaalisessa mielessä, mutta myös kirjaimellisesti: loma- asukkaat tuovat tuloa ja työllisyyttä. Kyseessä on merkittävä ryhmä, sillä Suomussalmella on 2296 vapaa-ajan asuntoa, joista ulkopaikkakuntalaiset omistavat 1265.

Työpajan aluksi kuulemme tehtyjen tutkimusten tuloksia, joita esittelevät projektipäällikkö Mikko Keränen ja matkailututkija Jari Järviluoma. Tämän jälkeen käymme tarkemmin läpi, miten näitä tuloksia voisi käyttää hyväksi yrityksenne edistämisessä, kyläyhdistyksen toiminnassa tai kunnan palvelujen kehittämisessä.

Työpajaan voi osallistua tulemalla paikalle tai etäyhteyden kautta. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 12.9. alla olevasta linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/AEFD2F94B7ED4ABA

Työpajan alussa on kahvitarjoilu.

Työpaja perustuu hankkeessa tehtyihin tutkimuksiin, jotka valmistuivat keväällä 2020. Tulokset saivat paljon huomiota mediassa osoittaen aiheen tärkeyden.  Alta löytyvät linkit julkaisuihin.

Matkailullinen vapaa-ajan asuminen: Hyrynsalmi, Kuhmo, Sotkamo ja Suomussalmi

Matkailullisen vapaa-ajanasumisen aluetaloudelliset vaikutukset: Hyrynsalmi, Kuhmo, Sotkamo ja Suomussalmi

Lisätietoja:

Mikko Keränen, projektipäällikkö Kajaanin ammattikorkeakoulu p, 044 7101620, mikko.keranen(at)kamk.fi

Kajaanin ammattikorkeakoulun Vapaa-ajan asumisesta liiketoimintaa, VALTO-hankkeessa on selvitetty laajasti vapaa-ajan asumista ja sen talousvaikutuksia. Hanketta ovat rahoittaneet Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset MannerSuomen maaseuturahastosta sekä mukana olevat kunnat ja ammattikorkeakoulu.

 

Artikkelikuvassa ilmakuva lomatonttialueesta Suomussalmella. 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi