Ajankohtaista

Ruokapuisto kalanjalostustilojen kunnostushanke on käynnistymässä.
Aug 28

Ruokapuiston kalankäsittelytilaa parannetaan

Suomussalmen kalastajien yhteiskäytössä oleville Ruokapuiston kalankäsittelytiloille tehdään pieniä parannustöitä, kuten uusitaan valaistusta. Sinne hankitaan kalannahoituskone kalastajien yhteiseen käyttöön. Suomussalmen kunta on saanut ELY-keskuksen myöntämää EU-tukea Ruokapuiston kalankäsittelytilojen kunnostus- ja kehityshankkeelle, joka sisältää myös ilmalämpöpumpun ja pakkasvarastokontin hankinnat ja asennukset sekä sääkatoksen rakentamisen uudelle ja vanhalle pakkasvarastokontille.

ELY-keskuksen päätös Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta myönnettävästä tuesta on saatu kesäkuussa, ja parannustyöt alkavat lähiaikoina. Hanke päättyy toukokuun lopussa 2021.

Hankkeen arvonlisäverottomat kokonaiskustannukset ovat noin 36 000 euroa, josta tuen osuus on 80 %. Kunnalle hankkeesta ei synny ylimääräisiä kustannuksia, koska tiloja käyttävät kalastajat ovat sitoutuneet maksamaan hankkeen omavastuuosuuden korotettuina vuokrina. Suomussalmella on tällä hetkellä neljä ammattikalastajaa ja toistakymmentä osa-aikaista kalastajaa.

Euroopan meri- ja kalatalousrahasto tukee ammattikalastajien toimintaa parantavia investointeja ja muita toimia. Kunta on aiemminkin hyödyntänyt rahaston tukea mm. Ruokapuiston kalankäsittelytilojen raken-tamiseksi ja Virtasalmen laiturin ja infran kunnostamiseksi.

Hankkeessa mukana:

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi