Ajankohtaista

Aug 28

Kemetin palon savusta ei estettä marjojen ym. käytölle

TIEDOTE Kemet Electronics OY:n Tuotantolaitoksella 30.7.2020 tapahtuneen tulipalon johdosta

Terveydensuojeluviranomainen purkaa 4.8.2020 antamansa suosituksen, ettei savupäästön laskeuma-alueelta poimittaisi elintarvikekäyttöön luonnosta tai puutarhoista marjoja, sieniä tai kasviksia. Marjoja, kasviksia ja sieniä voi käyttää normaalisti.

Suomussalmella 30.7.2020 tapahtuneen Kemet Electronicsin teollisuushallin tulipalon aiheuttamia päästöjä maaperään on tutkittu. Näytteitä otettiin kahdesta eri paikasta (Säröspinontie ja Matikkatie). Näytteistä on tutkittu PAH-yhdisteiden pitoisuuksia.

Terveydensuojeluviranomainen (Kainuun soten ympristöterveydenhuolto) on saanut käyttöönsä näyteanalyysien tutkimustiedot ja niiden perusteella voidaan todeta, että edellä mainittujen haitta-aineiden pitoisuudet savun leviämisalueelta otetuissa maanäytteissä olivat pieniä eikä näistä katsota aiheutuvan terveyshaittaa laskeuma-alueelta kerättyjen marjojen, sienien tai kasvisten käytön seurauksena.

Lisätietoja antaa ympäristöterveysjohtaja Päivi Nykänen puh. 044 710 0830, paivi.nykanen@kainuu.fi.

Lue 4.8.2020 julkaistu ja tänään päivitetty tiedote täältä.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi