Ajankohtaista

Puuterminaali
Jun 05

Pesiökylän puuterminaali toteutuu!

Puutavaraliikennettä pääasiassa palveleva Kontiomäen ja Pesiökylän välinen erittäin huonokuntoinen, noin 80 kilometrin mittainen rataosuus korjataan ja Pesiökylään rakennetaan uusi lastausterminaali. Hanke on saanut suunnittelu- ja toteutusrahaa hallituksen neljännessä lisäbudjetissa, joka annettiin eduskunnalle tänään. Hankkeelle esitetään yhteensä 82 miljoonaa euroa, josta tänä vuonna käytettäisiin miljoona ja loput kahden seuraavan vuoden aikana. Valmista pitäisi olla vuonna 2023.

Suomussalmen kunta lobbasi viimeksi tammikuussa alueen kansanedustajia hankkeesta.

Kunnassa ollaankin enemmän kuin tyytyväisiä. Kunnanjohtaja Erno Heikkinen kertoi uutisen kuultuaan Twitterissä olevansa riemuissaan.

”Puunlastauspaikka siirtyy pois kuntakeskuksen taajama-alueelta ja koska se on aiheuttanut rekkaliikennettä myös taajamassa, tuleva muutos parantaa liikenneturvallisuutta”, Erno Heikkinen lisää.

Väylävirastossa on valmistunut jo viime vuoden lopulla hankearviointi radan peruskorjauksesta, ja toteutettavaksi nousee metsäteollisuuden näkökulmasta edullisin vaihtoehto, koska liityntäkuljetusmatkat ovat lyhyempiä.

Radan peruskorjaus nopeuttaa kuljetuksia ja lisää radan kuljetuskapasiteettia. Raakapuukuljetusten arvioidaan kasvavan selvästi. Radan merkitys metsäteollisuuden puunhankinta-alueena on ollut viime vuosina kasvussa. Alueelta löytyy hakkuumahdollisuuksia, joita suurten kuljetuskustannusten ja radan kapasiteettirajoitusten vuoksi ei ole hyödynnetty niin tehokkaasti kuin olisi mahdollista.

Hankearvioinnissa tarkasteltiin myös nykyään liikenteeltä suljetun Pesiökylä–Taivalkoski-radan peruskorjaamista, mutta vielä se ei saanut rahoitusta.

Kuvassa Ämmänsaaren puuterminaali.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi