Ajankohtaista

kesä 03

Puhelinsoitot yli 70-vuotiaille suomussalmelaisille ovat käynnistyneet

Suomussalmen kunnan, seurakunnan ja SPR:n Suomussalmen osaston yhteistyössä toteuttama, kesäkuun loppuun saakka kestävä yhteydenottokierros yli 70-vuotiaisiin on täydessä käynnissä. Kierroksen tavoitteena on selvittää tarve asiointiapuun, yli 70-vuotiaiden kun edelleen suositellaan välttävän ylimääräisiä kontakteja toisiin ihmisiin. Kauppa- ja apteekkiapua organisoi ja tarjoaa SPR:n Suomussalmen osasto.

”Samalla voidaan kannustaa ulkoilemaan ja liikkumaan, kysyä muut kuulumiset ja pärjäämiset, sekä ohjata oikean avun lähteille”, kunnanjohtaja Erno Heikkinen sanoo.

Yhteydenottokierros toteutetaan nettilomakkeen ja puhelinsoittojen avulla. Linkki lomakkeeseen oli alkuun avoin, ja sen kävi täyttämässä 125 henkilöä, kaikkiaan 160 henkilön osalta. SPR:n vapaaehtoisille jää soitettavaa ja tavoiteltavaa, onhan kunnassa vajaasta 7 700 asukkaasta noin neljäsosa yli 70-vuotiaita. (Yli 65-vuotiaita vuonna 2019 oli 36,7 %, Lähde Tilastokeskus, stat.fi)

Kesäkuun loppupuolella käydään soittokierroksen tilanne läpi, ja ratkaistaan niiden tilanteen selvittäminen, joita ei tavoiteta puhelimitse. Soittajat ovat saaneet tehtäväksi yrittää tavoittaa yhtä henkilöä kolmesti.

SPR:n vapaaehtoiset soittajat on koulutettu tehtävään ja velvoitettu mm. noudattamaan ehdotonta vaitiolovelvollisuutta. Tällä hetkellä soittajiksi on sitoutunut 13 vapaaehtoista.

Koska nykyaikana valitettavasti tällaisia tilanteita voidaan käyttää hyväksi rikollisiin tarkoituksiin, on syytä painottaa, että soittajat eivät kysy esimerkiksi henkilötunnusta tai mitään pankkiasioihin liittyviä tietoja”, SPR:n vapaaehtoistoimintaa Suomussalmella koordinoiva Hilkka Kemppainen sanoo.

Soittajille on hankittu kunnan puolesta puhelinliittymät, jotka ovat numeroja 040 6884 511 – 040 6884 523. Ensimmäisissä tiedotteissa puhelinnumeron alkuosaksi kerrottiin virheellisesti 040 6885.

”Jos ei ole ollut puhelimen äärellä puhelun tullessa, voi halutessaan soittaa takaisin”, Hilkka Kemppainen kannustaa.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi