Ajankohtaista

Elinvoimajohtaja Jonne Maaninka
May 06

Jonne Maaninka aloitti elinvoimajohtajana

KTM Jonne Maaninka aloitti maanantaina työnsä Suomussalmen kunnan uutena elinvoimajohtajana. Maaninka odottaa työltä laajaa tehtäväaluetta, ja hän uskoo saavansa työssä mielenkiintoisia ammatillisia haasteita pidemmäksikin aikaa.

Hän painottaa verkostojen merkitystä kehittämistyössä, ja aktiivista yhteistyötä kunnan sisällä ja sidosryhmien välillä. Odotettavissa on tiivistä yhteistyötä muun muassa paikallisten yritysten sekä yrittäjä- ja matkailujärjestöjen, TE-palvelujen, ELY-keskuksen, Leader ry:n, alueen oppilaitosten ja naapurikuntien kanssa.

Elinvoimajohtaja haluaa tulla tutuksi eri toimijoiden kanssa, jotta kynnys ottaa yhteyttä olisi mahdollisimman matala. Aktiivinen viestintä omilla kasvoilla on osa tutuksi tekemistä, mutta sitäkin tärkeämpää on jalkautuminen. ”Yksin kunnantalon sisällä ei kehittäminen onnistu”, hän toteaa.

Koronatilanne ei tutustumisen kannalta ole paras mahdollinen, mutta tilanteen harmitteluun elinvoimajohtaja ei haaskaa energiaa. ”Toimimme tilanteessa parhaamme mukaan.”

Luonto vetovoimatekijänä

Metsästystä, kalastusta ja muutenkin luonnossa liikkumista harrastava Maaninka kertoo odottavansa innolla tulevaa kesää. Suomussalmi ympäristönä ja hyvine harrastusmahdollisuuksineen olikin houkutteleva paikka Juuan kunnan palveluksesta siirtyvälle Maaningalle. Perheen koirista beagle kulkee mukana metsäretkillä ja seurakoiran virkaa hoitaa havannankoira.

Suomussalmi sijaitsee muutenkin otollisella paikalla posiolaislähtöisen Maaningalle, jolta löytyy sukujuuria myös Koillismaalta. Maanantaina työnsä Suomussalmella aloitti myös Jonnen kuhmolaissyntyinen puoliso.

Suomussalmen elinvoimajohtaja Jonne Maaninka.
Suomussalmen uusi elinvoimajohtaja Jonne Maaninka ei aio jäädä kunnantalon suojiin työtään tekemään, vaan hän näkee tärkeäksi jalkautumisen, ihmisiin tutustumisen ja verkostoitumisen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi