Ajankohtaista

Apr 02

SPR koordinoi vapaaehtoisapua Suomussalmella

Koronatilanteen vuoksi avuntarpeen ennakoidaan kasvavan lähiviikkoina Suomussalmellakin. SPR koordinoi naapuriapua ja muuta koronatilanteen vaatimaa vapaaehtoisapua yhteistyössä kunnan, seurakunnan ja muiden tahojen kanssa. Suomussalmella koordinaattorina toimii Hilkka Kemppainen, p. 0400 967 541.

Vapaaehtoiseksi ilmoittaudutaan verkossa osoitteessa https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/7109

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja heihin ollaan yhteydessä kun avun tarve ilmenee. Tehtäviin osallistuminen on vapaaehtoista, ja tarjotusta tehtävästä voi aina kieltäytyä.

SPR vapaaehtoisineen varautuu olemaan läsnä puhelimitse ja sähköisten viestikanavien kautta, tai auttamaan viranomaisten pyynnöstä esimerkiksi asiointiavussa ruoka- ja apteekkikäynneillä tai muissa tukitehtävissä. Ulkona asioimista vaativiin tehtäviin jokaisen on oltava täysin oireeton erilaisista flunssaoireista. Riskiryhmiin kuuluvat eivät voi osallistua ulkona asioimista vaativiin tehtäviin, mutta riskiryhmään kuuluva voi esimerkiksi toimia puhelinpäivystäjänä.

Artikkelikuva: kuvakaappaus SPR:n sivulta, vapaaehtoiseksi ilmoittautumisen sivulta, ks. linkki ylempänä.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi