Ajankohtaista

Etsivän nuorisotyön uusi ryhmä alkaa verkossa.
maalis 31

Etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus – Nuoren tukena poikkeusaikanakin

Olemme eläneet viime viikkoina jännittäviä ja varsin poikkeuksellisia aikoja. Meidän kaikkien arki on muuttunut. Nuorisotilat ja työpajat on toistaiseksi suljettu. Kuitenkin etsivä nuorisotyö sekä yksilövalmennus ovat avoinna ja jatkavat toimintaansa, verkossa.

Etsivän nuorisotyö on nuorelle maksutonta ja perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen. Nuorella on mahdollisuus jutella työntekijän kanssa häntä askarruttavista asioista. Työntekijä on luotettava aikuiskontakti, joka kuuntelee nuorta, tukee ja motivoi nuorta löytämään oman polkunsa. Työntekijä auttaa nuorta myös arkipäivän asioissa. Tavoitteena työskentelyssä on tukea nuorta olemaan paras versio itsestään. Etsivä nuorisotyöntekijä ei ole viranomainen, mutta teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa nuoren suostumuksella.

Ryhmätoimintaa sekä yksilövalmennusta verkossa

Työpajatoiminnan ja muiden nuoren työllistymistä tukevien palveluiden jäädessä koronan tuoman poikkeustilan vuoksi tauolle, etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajan yksilövalmentaja tapaa nuoria verkossa Discord-sovelluksen välityksellä. Sovellus on monille nuorille ennestään tuttu ja varsinkin tietokoneella pelaajien piirissä sovellus on paljon käytetty. Nyt tapaamme pajannuoria sovelluksen kautta arkiaamuisin. Aamun ryhmässä olemme nuorten kanssa miettineet heidän arvojaan, vahvuuksiaan, kiinnostuksen kohteitaan, missä he ovat onnistuneet sekä millaiset asiat heitä motivoi. Nuorella ja nuorella aikuisella on useita rooleja omassa elämässään ja erilaiset roolit tarvitsevat toteutuakseen erilaisia taitoja. Jos jokin rooli tarvitsee vielä harjoittelua, etsivät ja yksilövalmentaja auttavat roolissa tarvittavien taitojen harjoittelemisessa.

Etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus ovat aikaan ja paikkaan sitomattomia palveluita. Ne muovautuvat nuorten ja yhteiskunnan tarpeisiin sopiviksi. Etsivän nuorisotyö perimmäinen tarkoitus onkin etsiä nuorten palveluiden verkosta aukot, joista nuoren on mahdollisuus tipahtaa palveluiden ulkopuolelle.

Keskiviikkona 1.4.2020 on alkamassa uusi Discord-ryhmä, johon toivomme koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevia nuoria ja nuoria aikuisia.

https://discord.gg/Mq8hXRD

Enni Manninen
etsivä nuorisotyöntekijä/Suomussalmen kunta

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi