Ajankohtaista

Metsähallituksen kuvapankki
Mar 27

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kansallispuistoissa sekä muissa retkikohteissa tupia kiinni korona-tilanteen vuoksi

Metsähallitus sulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kansallispuistojen sekä muiden Metsähallituksen hoitamien suosituimpien retkeilykohteiden tupia ja kotia korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Myös kansallispuistojen talvireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta. 

Autio- ja päivätupia sekä kotia suljetaan muun muassa Rokualla, Syötteen alueella, Oulangalla sekä Valtavaaran suojelualueella, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistoissa.

Rakennukset lukitaan ja oviin laitetaan ilmoitus käyttökiellosta. Ilmoituksia laitetaan myös reittien lähtöpisteisiin ja muille keskeisille paikoille. Tieto suljetuista paikoista päivitetään Metsähallituksen luontoon.fi-verkkopalveluun kohteiden sivuille.

Myös Hossan talvireittejä kiinni

Suomussalmella Hossan kansallispuistossa hiihtolatujen ja monitoimireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta.  Myös Hossan ydinalueen latujen ylläpito on lopetettu tältä talvelta..

Metsähallituksen luontokeskukset ovat olleet pääsääntöisesti kiinni jo noin viikon verran. Hossan luontokeskus on suljettu 16.3. alkaen ja on toistaiseksi kiinni. Karhunkainalon leirintäalue ja leirintäalueen mökit palvelevat toistaiseksi kuten ennenkin. Avainpalveluasioissa ja leirintäalueelle ilmoittautumisissa ota yhtettä puh. 050 384 4692. Metsähallituksen ylläpitämät vuokratuvat ja muut palvelut on suljettu koronaviruksen takia. Metsähallituksen Luontopalvelujen asiakaspalvelu toimii edelleen puhelimitse sekä somen ja sähköpostin välityksellä.

Kaikkien tulee seurata Suomen hallituksen antamia matkustusohjeita- ja määräyksiä ja toimia niiden mukaan. Suosituimpia retkeilykohteita kannattaa välttää eikä maastoon tulisi lähteä liian kauas. Myös luonnossa on syytä muistaa samat terveysviranomaisten ohjeet kuin kaupungeissa ja taajamissa: kanssaretkeilijöihin on pidettävä riittävä turvaväli ja hyvä hygienia on muistettava taukopaikoilla ja retkikohteiden käymälöissä.

Metsähallituksen Luontopalvelujen koronavirukseen liittyvä ajantasainen ohjeistus on koottu tänne: https://www.luontoon.fi/koronavirusohjeet
 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi