Ajankohtaista

maalis 22

Kysely 1–3 luokkien oppilaiden huoltajille

Opetus- Ja kulttuuriministeriö on antanut uuden tarkennuksen pienimpien koululaisten lähiopetuksen järjestämisestä poikkeusoloissa, 20.3.2020  tehdyn uuden linjauksen mukaan kaikki peruskoulun 1—3 luokkien oppilaat voivat tarvittaessa osallistua lähiopetukseen koululla. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kouluun ei  kuitenkaan  suositella menemään vaan, myös 1—3 luokkalaisia suositellaan ensisijaisesti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä.

Kouluun tulevien uusien oppilaiden huoltajat vastatkaa Wilmassa kyselyyn mahdollisimman pian, jotta näemme, minkä verran lähiopetukseen on tulossa oppilaita. Vastaukset viimeistään maanantaihin 23.3. klo 12 mennessä koulunjohtaja Pekka Kemppaiselle ja apulaisrehtori Jussi Toloselle wilman välityksellä.

Suomussalmella tehdään opetus- ja kuljetusjärjestelyt maanantaina 23.3., huoltajien vastausten perusteella. Uusien lähiopetukseen tulevien oppilaiden kouluruokailu voidaan toteuttaa tiistaista 24.3.2020 alkaen. Kuljetuksessa olevien uusien lähiopetukseen tulevien oppilaiden koulukuljetukset pyritään hoitamaan keskiviikosta 25.3.2020 alkaen.

Edelleenkään kouluun ei saa tulla flunssaoireisena tai muuten sairaina eikä myöskään, mikäli oppilas on palannut ulkomailta 14 vuorokauden aikana.

Suosittelemme vahvasti, että mahdollisimman moni oppilas olisi etäopetuksessa, jotta saataisiin koronapandemian tartuntariski pysymään mahdollisimman alhaisena.

 

Perusopetuksen oppilaille neljännestä vuosiluokasta yhdeksänteen opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Sivistyspalvelut

Sirpa Mikkonen

sivistysjohtaja

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi