Ajankohtaista

Taidekasvatuslaukut Kainuun kirjastoihin
Feb 25

Taidekasvatuslaukut Kainuun kuntiin

Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Ry Kulttura on lahjoittanut kaikkiin Kainuun kuntiin Taikkeri -taidekasvatuslaukut.

Taikkeri -taidekasvatuslaukut pitävät sisällään kasvattajien käyttöön tarkoitettua taidekasvatusmateriaalia kuvataiteen, musiikin ja teatterin taiteenaloista. Taidekasvatusmateriaalit soveltuvat päiväkotien, peruskoulun ja toisen asteen opetukseen. Laukuista löytyy ohjeet materiaalien käyttöön ja ne ovat lainattavissa kirjastojen tietokannasta. Lisätietoja lainaamisesta saa kunkin kunnan omasta kirjastosta. Suomussalmen kirjastossa on lainattavissa Taikkeri : fuusiolaukku. Fuusiolaukku sisältää tehtäviä kuvataiteesta, musiikista, teatterista ja liikeilmaisusta. Laukun voi varata Kainet-verkkokirjastosta.

Taikkeri -laukut on toteutettu Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahastolta saadulla apurahalla. Laukkujen suunnittelun ovat toteuttaneet Kultturan palkkaamat taiteilijat: kuvataiteilija Sanna Diukman, musiikki-pedagogi Sara Saxholm ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Saara Karjalainen. Taikkeri -laukut ovat kiertäneet keväällä ja syksyllä 2019 kaikissa Kainuun kunnissa varhaiskasvatuksen, alakoulujen ja yläkoulujen käytössä. Kasvattajille järjestettiin kussakin kunnassa koulutustilaisuus, jossa opastettiin Taikkeri -laukkujen taidesisältöjen käyttöön, mutta laukkujen käyttö ei edellytä perehdytyskoulutusta.

Nyt Taikkeri -laukut jatkavat taidekasvatustoimintaa kasvattajien vapaassa käytössä!

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi