Ajankohtaista

Feb 12

Suomussalmen kunta hakee elinvoimajohtajaa

Elinkeinopäällikön eläköitymisestä johtuen Suomussalmen kunta hakee elinvoiman kehittämisestä innostunutta elinvoimajohtajaa. Nykyisen elinkeinopäällikön toimi muutetaan 1.5.2020 alkaen elinvoimajohtajan viraksi, mikäli kunnanvaltuusto 9.3.2020 hyväksyy hallintosäännön muutoksen. Tällöin elinvoimajohtaja toimisi elinvoimapalvelujen toimialajohtajana  Elinvoimajohtaja johtaa ja kehittää yrityspalveluja, työllisyyspalveluja, matkailupalveluja ja maaseutupalveluja. Yksin et kuitenkaan joudu työskentelemään, sillä elinvoimajohtajan tukena työskentelee elinvoimapalveluiden ammattitaitoinen tiimi.  Elinvoimajohtaja kuuluu kunnan johtoryhmään.

Virkaan valittavalta edellytetään virkaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta yritysyhteistyöstä ja kunta-alan tuntemusta. Viran hoitaminen edellyttää englanninkielen suullista ja kirjallista osaamista, muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvostamme hyviä yhteistyö- ja esimiestaitoja, kehittämishakuista toimintatapaa sekä aktiivista palveluasennetta.

Eduksi luetaan viestintäosaaminen sekä yritystalouden, työllisyydenhoidon, matkailualan sekä maaseutupalvelujen tuntemus.

Virka täytetään 1.5.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy kunnan johtoryhmän palkkauspolitiikan mukaisesti. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Virassa sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa, joka alkaa kulua sijaisuuden alusta lukien. Suomussalmi on savuton kunta.

Kunnanhallitukselle osoitetut hakemukset ansioluetteloineen on toimitettava 28.2.2020 klo 15.00 mennessä osoitteeseen www.kuntarekry.fi. Mahdolliset paperihakemukset tulee toimittaa osoitteeseen PL 40, 89601 Suomussalmi. Paperiset hakemukset siirrämme sähköiseen Kuntarekry-järjestelmään.

 

Suomussalmella 12.2.2020

KUNNANHALLITUS

 

Lisätiedot

Lisätietoja antaa kunnanjohtaja Erno Heikkinen, puh. 044 777 3344, sähköposti erno.heikkinen(at)suomussalmi.fi ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Moilanen, puh. 0400 705 930, sähköposti pentti.moilanen(at)suomussalmi.fi.

 

Työantajakuvaus

 

Suomussalmi on vireä 7 700 asukkaan kainuulainen kunta. Olemme sisun syntysijoilla: asutusta on ollut kivikaudelta lähtien ja talvisodan tunnetuimmat taistelut käytiin Raatteen alueelle. Erinomaiset liikuntamahdollisuudet, monipuoliset luontokohteet ja vilkas kulttuurielämä ovat tunnusomaisia kunnallemme.

Kunta työllistää n. 250 henkilöä ollen Suomussalmen suurin työnantaja. Työnantajana tavoitteenamme on osaava, hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö. Palvelut tuotamme asiakaslähtöisesti.

Elinvoimapalvelujen tehtävänä on toteuttaa yritystoiminnan edellytyksiä. Suomussalmella on monipuolista yritystoimintaa useilla eri toimialoilla suurista kansainvälisistä toimijoita paikallisiin toimijoihin. Olemme suhteellisesti Kainuun teollistunein kunta teollisten työpaikkojen lukumäärällä mitattuna. Myös matkailu on meille tärkeä ja kasvussa oleva toimiala, jonka kehittämiseksi kunta toimii aktiivisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tunnetuin kohteemme on Hossan kansallispuisto. Suomussalmella on matkailun lisäksi muutakin luontoon tukeutuvaa elinkeinotoimintaa, kuten metsätaloutta ja luonnontuotteiden jalostusta. Tekniset palvelut vastaa lakisääteisen rakennus- ja ympäristövalvonnan lisäksi mm. kunnan kiinteistöjen ja ahkerassa käytössä olevien liikuntareittien kunnossapidosta ja huollosta sekä ateriapalveluista. Sivistyspalvelujen piirissä toimivat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion ohella mm. uimahalli ja kuntosali Kylpylä Kiannon Kuohut, Kianta-Opisto, kirjasto ja nuorisotyö. Iso, mutta tulevaisuuteen tähtäävä investointi on uusi koulu, jonka arvioidaan valmistuvan syksyksi 2022. Sote-palvelut meille tuottaa kuntayhtymä Kainuun Sote.

Suomussalmi on lähempänä kuin uskotkaan. Ouluun on lyhyintä reittiä ajomatkaa 200 km. Viitostietä tulet sujuvasti Suomussalmelle Kajaanin tai Kuusamon suunnista. Lähin lentokenttä on Kajaanissa ja lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kontiomäessä ja Kajaanissa.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi