Ajankohtaista

Jan 21

Yksityisteiden aurausavustukset ovat haettavana

Vuoden 2020 kevätkauden yksityisteiden aurausavustuksia voi hakea 31.5. saakka.

Yksityisteiden avustuskriteerit ovat muuttuneet uuden yksityistielain astuttua voimaan vuoden 2019 alussa.

Uuden lain mukaan yksityisteistä on mm. pitänyt olla ajankohtaiset tiedot yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä mm. painorajoituksista, tienkäytön rajoituksista ja kielloista.

Tiekunta on avustusten saamisen keskeisin edellytys. Mikäli tiekuntaa ei ole perustettu tai sen tietoja ei löydy yksityistierekisteristä, ei kunta voi hoitaa tien kunnossapitoa tai maksaa yksityistielain perusteella avustuksia. Tiekunnat pitää olla perustettuna 29.2.2020 mennessä. Tiekuntien tiedot tarkastetaan kevään 2020 aikana.

Avustuksen saamisen edellytykset lyhyesti:

  • kiinteistön pitää olla vakituisesti asuttu
  • tien pituus vähintään 100 metriä
  • pitää olla perustettuna tiekunta, mikäli osakkaita on enemmän kuin 2
  • nykyiseen kunnossapitourakkaan (2018–2023) ei oteta uusia teitä
  • vapaa-ajanasunnolla pysyvästi asuvat voivat hakea avustusta (ei käytössä toista osoitetta)
  • puutteellisten tai väärien tietojen perusteella myönnetty avustus voidaan periä takaisin, ja sama menettely koskee myös kunnan järjestämää kunnossapitoa
  • vuoden 2020 kevättalven avustus pitää hakea 31.5.2020 mennessä. Seuraavien talvikausien avustus on haettava kulloisenkin vuoden toukokuun loppuun mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Linkki valtuuston hyväksymiin periaatteisiin yksityisteiden kunnossapidon avustamisesta (Suomussalmen kunnanvaltuusto 10.12.2019 § 49)

Uuden hakijan lomake täällä.

Aiemmin avustusta saaneet ilmoittavat tiedot kunnan teknisiin palveluihin Tilda Laurilalle, p. 044 777 3371 tai sähköpostilla tekniset(at)suomussalmi.fi.

Hyödyllisiä linkkejä tiekunnan yhteystietojen ja yksityistien tietojen ilmoittamiseksi:

Tiekuntiin liittyvissä asioissa palveluja tarjoavat Suomussalmen kunnan alueella mm. Metsäkeskus, Metsänhoitoyhdistys Ylä-Kainuu ja Metsät Kuntoon.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi