Ajankohtaista

Nov 13

Talvisodan alkamisesta 80 vuotta

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 80 vuotta talvisodan syttymisestä. Tämän vuoden Raate-tapahtuma 30.11.–1.12. muistaa osaltaan tätä tapahtumaa.

Vuonna 2013 alkusysäyksensä saanut Raate-seminaaritapahtuma on käsitellyt menneinä vuosina monipuolisesti maamme historiaa. Keskustelun aiheiksi ovat päätyneet mm. sodan aiheuttamat ihmiskohtalot, maamme Venäjä-suhteet, sekä sodan jättämät henkiset jäljet yksilölle ja yhteisölle. Vuoden 2019 teemana on talvisota.

La 30.11.

Klo 12 Tässä kaikki, Raatteen Portti

Eero Schroderuksen ja Veikko Seppäsen esitys on vapaamuotoinen kuvaus talvisodan taisteluista, jossa ääneen pääsevät sekä suomalainen että ukrainalainen sotilas. Teos perustuu osittain Toivo Lesosen kirjaan ja osittain aikalaismuistelmiin ja dokumentteihin. Liput 10 €.

Klo 14 Talvisodan alkamisesta 80 vuotta, Seminaari Karhulanvaaran koululla

Teemu Keskisarja: Talvisodan ihmisten ihme
Mika Kulju: Talvisodan kirjeitä Suomussalmelta ja Kuhmosta
Anna Kortelainen, videoitu kommenttipuheenvuoro: Kotirintaman mielialat
Tilaisuuden juonto Jan Erola.
Musiikki, Kuhmon puhallinorkesteri.
Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta klo 13 alkaen.

klo 17.30 Hartaushetki juhlavalaistulla talvisodan monumentilla, Raatteen Portti

klo 18 Raatteentie 30.11.1939, Raatteen Portti

Talvisodan alkamisesta 80 vuotta, ulkotapahtuma Suomussalmella Raatteen Portissa. Museo ja kanttiini ovat avoinna, taistelualueilla valaistuja polkuja, entisöityjä poteroita, sotilastelttoja, hernekeittoa ja nuotiokahvia. Klo 18.30 Jan Erola haastattelee Raatteentiestä kirjoittanutta kirjailija Mika Kuljua.

Koko perheen talvitapahtuma.

Su 1.12.

Klo 10 Lempin vaellus, Arolan maatila- ja erälomat, Ruhtinansalmi

Talvella 1939 Arolan emäntä Lempi huomasi venäläisten tulleen rajan yli ja sotilaiden piirittävän naapuritaloa. Lempin vaelluksen reitti mukailee samaa jälkeä jota Lempi kulki paetessaan 30.11.1939. Matkan pituus noin 10 km. Osallistumismaksu 20 euroa, sis. ruoka ja kuljetus. Ilmoittautumiset Arolan maatila- ja erälomat, puh. 050 518 9775.

Klo 15 Talvisodan alkamisen muistelutilaisuus, Ruhtinansalmen kylätalo

Tilaisuuden järjestää Ruhtinansalmen rintamaveteraanijärjestö.

 

Lisätiedot viikonlopun ohjelmasta: Kulttuuritoimisto, puh. 044 511 9871.

[Edit 15.11. korjattu päivämäärä 30.11.]

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi