Ajankohtaista

Yksityistietä kunnostetaan Suomussalmella.
Oct 15

Tietoisku tiekunnan perustamisesta yksityistielle

Yksityistielle on perustettava tiekunta, jos kunta auraa sitä tai jos kunta avustaa auraamisessa. Keskiviikkona 23.10. pidetään tietoisku tiekunnan perustamisesta.

Kunta ei nykyisen lainsäädännön mukaan voi avustaa tai aurata yksityisteitä, joille ei ole perustettu tiekuntaa. Suomussalmella on vielä 175 sellaisia teitä, joille ei ole perustettu tiekuntaa. Tiekuntien perustamisella tai olemassa olevan tiekunnan aktivoimisella alkaa olla kiire, koska talvi lähestyy. Monet tiet, joille tiekuntaa ei ole perustettu, on kuitenkin aiemmin kunnan toimesta aurattu tai kunta on myöntänyt avustusta, mutta jatkossa näin ei voida enää toimia.

Suomussalmen kunta, Metsät Kuntoon, Metsäkeskus ja Metsänhoitoyhdistys järjestävät tietoiskun tiekunnan perustamisesta keskiviikkona 23.10.2019 klo 13–16. Tilaisuus pidetään valtuustosalissa. Kahvitarjoilu.

Tilaisuuden avaa Suomussalmen kunnan tekninen johtaja Niina Kinnunen kertomalla tieavustuksiin tulleista muutoksista. Sen jälkeen eri toimijat opastavat tiekunta-asioissa apua tarvitsevia.

 

Lisätietoa:
Tekninen johtaja Niina Kinnunen, p. 044 777 3380, sähköposti niina.j.kinnunen(at)suomussalmi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi