Ajankohtaista

Oct 10

Uusi Kainet-verkkokirjasto julkaistu

Kainet-kirjastojen uusi verkkokirjasto avattiin 10.10.2019 osoitteessa https://kainet.finna.fi

Uudesta Finna-verkkokirjastosta löytyy kaikkien Kainet-kirjastojen (Kajaani, Kuhmo, Suomussalmi, Paltamo, Puolanka, Hyrynsalmi ja Ristijärvi) yhteystiedot ja aukioloajat. Verkkokirjastosta pääsee kirjastojen omille kotisivuille.

Uudesta verkkokirjastosta löytyy monet tutut toiminnot: sivuilla voi selata aineistoa, uusia lainat ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä.

Verkkokirjastossa voi edelleen tallentaa hakuja. Liittämällä hakuun uutuusvahdin voi seurata, milloin suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos tai mitä uusia elokuvia kirjastoon tulee. Uutuusvahti palvelee myös opiskelijoita ja harrastekirjallisuutta seuraavia.

Vanhassa verkkokirjastossa käytössä olevan Oma hylly -toiminnon korvaa Suosikit-lista. Suosikkilistojen määrää ei ole rajoitettu, eli listoja voi tehdä eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystävilleen tai sosiaalisessa mediassa.

Käyttö mobiililaitteilla on nyt helpompaa sivujen skaalautuvuuden ansiosta. Verkkokirjasto palvelee myös perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Näin esimerkiksi lasten lainojen uusiminen on helppoa.

Uuden verkkokirjaston myötä Kainet-kirjastot liittyvät valtakunnalliseen Finna.fi-verkkopalveluun, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on jo yli 350 kirjastoa, museota ja arkistoa, joiden aineistot – ja nyt myös Kainetin aineistot – löytyvät yhteisestä osoitteesta finna.fi.

Uusi ja vanha verkkokirjasto toimivat rinnakkain ainakin vuoden loppuun saakka, jonka jälkeen verkkokirjasto osoitteessa https://kainet.verkkokirjasto.fi/ suljetaan.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi