Ajankohtaista

Vastaava mestari Harri Heikkinen (Sakela Rakennus Oy) ja Suomussalmen kunnan kiinteistöpäällikkö Niko Vesterlund sisäosiltaan peruskorjauksen alla olevan liikuntahallin edessä. Kuva Tuula Leskinen
Aug 11

Suomussalmen liikuntahallin peruskorjaus etenee

Suomussalmen hyvät liikuntamahdollisuudet paranevat entisestään, kun liikuntahallin peruskorjaus valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Lähes kaikki tarvittavat purkutyöt on saatu päätökseen Suomussalmen liikuntahallin remonttityömaalla ja uuden tekeminen pääsee pian alkamaan. Peruskorjaus on 1986 valmistuneen hallin ensimmäinen suurempi korjaus sitten muutaman vuoden takaisen kattoremontin.

Esteettömyys ja energiatehokkuus edellä

Kevytrakenteisen hissin tuominen portaikon viereen mahdollistaa pyörätuolilla liikkuvien ja muiden liikuntarajoitteisten pääsyn ylätasanteen katsomoon. Pukuhuoneiden puolelle on tarkoitus rakentaa neljä esteetöntä wc-tilaa lisää. Tähän saakka esteettömiä wc-tiloja on ollut vain yksi.

Energiatehokkuutta tuovat mm. saliin loisteputkivalaisimien tilalle vaihdettavat led-valaisimet. Suuri osa talon valaisimista vaihdetaan energiatehokkaisiin, ja säilytettäviin loisteputkivalaisimiinkin vaihdetaan led-putket.

Energiataloutta parantavat osaltaan uusi lämmönvaihdin ja lämmitysjärjestelmän tasapainotus. LVI-peruskorjaukseen kuuluvat myös mm. pattereiden venttiilien vaihto, ilmanvaihtokanavien nuohous ja ilmanvaihdon säätäminen.

Vastaava mestari Harri Heikkinen (Sakela Rakennus Oy) ja Suomussalmen kunnan kiinteistöpäällikkö Niko Vesterlund sisäosiltaan peruskorjauksen alla olevan liikuntahallin edessä. Kuva Tuula Leskinen
Vastaava mestari Harri Heikkinen (Sakela Rakennus Oy) ja Suomussalmen kunnan kiinteistöpäällikkö Niko Vesterlund (vasemmalla) sisäosiltaan peruskorjauksen alla olevan liikuntahallin aulassa. Kuva Tuula Leskinen
Uusia pintoja, tiloja ja tekniikkaa

Pinnat käydään kauttaaltaan läpi. Lattioiden päällysteet vaihdetaan, paitsi salin puulattia hiotaan, lakataan ja maalataan pelikenttien rajat uusiksi. Seinät saavat uuden maalin ja katotkin käydään läpi. Vain järeimmille liimapuupalkeille ei vastaavan mestarin Harri Heikkisen mukaan tarvitse tehdä mitään.

Katsomot rakennetaan uusiksi ja tilaa jakavat seinät uusitaan. Yläparvelle rakennetaan uusi voimistelijoita palveleva tila, ja ylätasanteelle pääsevät myös pikajuoksijat harjoittelemaan sprinttiradalle.

Erilaisia esityksiä varten käytettävä näyttämö ja esitystekniikka päivitetään nykyaikaan. Uudesta erillisestä valo-ohjaushuoneesta säädetään esitysten aikana mm. spottivaloja ja kaiuttimia.

Sisäpuolen peruskorjaus

Kunnan kiinteistöpäällikkö Niko Vesterlund kertoo peruskorjauksen pysyvän pääosin rakennuksen ulkoseinien sisäpuolelle. Vain pieniä muutoksia tehdään pihan puolelle. Pihan puolella asianmukaiset työmaa-aidat ja kyltit paljastavat liikuntahallin olevan rakennustyömaana.

Liikuntahallin peruskorjauksen pääurakoitsija on kajaanilainen Sakela Rakennus Oy. Lvi-työt tekee niin ikään kajaanilainen RPK Rakennus Kemppainen Oy. Sähkötöistä vastaa Kuusamon Sähköpalvelut Oy.

Peruskorjaukseen kunta on varannut investointirahaa 1,644 miljoonaa euroa.

Suomussalmen liikuntahallin peruskorjauksen suunnitelmia
Suomussalmen liikuntahallin peruskorjauksen suunnitelmia.

Artikkelikuvassa vastaava mestari Harri Heikkinen Sakela Rakennus Oy:stä ja Suomussalmen kunnan kiinteistöpäällikkö Niko Vesterlund sisäosiltaan peruskorjauksen alla olevan liikuntahallin edustalla. Kuva Tuula Leskinen.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi