Ajankohtaista

Jul 26

ÄMMÄNSAARI – KIRKONKYLÄ VÄLINEN VESIPUTKI OTETAAN KÄYTTÖÖN

Suomussalmen kirkonkylän ja Ämmänsaaren välisessä vesiputkessa oleva vuotokohta on korjattu eilen 25.7.2019.
Korjaustöiden jälkeen putkilinja on kloorattu ja huuhdeltu mahdollisten epäpuhtauksien poistamiseksi. Vesinäytteet on toimitettu tutkittavaksi ja ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa tämän päivän aikana.
Kirkonkylän paineenkorotussäiliön vesimäärä on nyt niin alhainen, että Ämmänsaari – kirkonkylä välinen putkilinja otetaan käyttöön tänään ja säiliön täyttäminen aloitetaan. Tässä tilanteessa, kun vesinäytteiden tulokset eivät ole vielä saapuneet, joudumme antamaan keittokehotuksen. Kehotuksen päättymisestä tiedotetaan.
Keittokehotus ei koske väliä Kaljuskylä – Betania. Betanian suuntaan johdetaan vesi toistaiseksi Kaljuskylän vesiputkilinjasta. Viereiseen karttaan on rajattu punaisella alue, jota keittokehotus koskee.

Veden käyttöohje keittokehotuksen aikana:
Kaikki juotava ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuuttia. Jos vesi kiehuu tai tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää. Vettä voi käyttää pyykin ja astioiden pesuun, jos vesi ei ole sameaa tai värillistä. Tarkemmat ohjeet veden käyttöön löytyvät tekstin alapuolelta artikkelin lopusta.

Väliaikainen puhtaanveden järjestäminen:
Suomussalmen kirkonkylälle toimitetaan säiliöllä puhdasta vettä juomavedeksi ja ruoanlaittoa varten. Vesisäiliö sijaitsee kasvihuoneen pysäköintialueen reunassa osoitteessa Mannilantie 4.
Tilanteen etenemisestä tiedotetaan mm. kunnan internet sivuilla ja facebookissa.
Lisätietoja asiasta antaa tekninen johtaja Niina Kinnunen puh. 044 777 3380, niina.j.kinnunen@suomussalmi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi