Ajankohtaista

Jul 24

Korjaus- ja huoltotöitä vesijohtoverkostossa – vesiputken vuoto paikannettu

Suomussalmen kirkonkylän ja Ämmänsaaren välisessä vesiputkessa oleva vuotokohta on paikannettu. Korjaustyöt on aloitettu ja ne saadaan päätökseen tämän päivän aikana. Vesiputki painotetaan Kiantajärven pohjaan heti, kun korjaustyöt on saatu päätökseen.
Korjaustöiden jälkeen vettä ei lasketa Kirkonkylän vesijohtoverkostoon, vaan käyttöveden puhtaus varmistetaan ensin näytteenotolla. Vesinäyte toimitetaan tutkittavaksi joko tänään iltapäivällä tai huomenna aamulla. Ensimmäiset tutkimustulokset saapuvat noin vuorokauden kuluttua ja osa tuloksista kahden vuorokauden kuluttua. Tulokset ovat selvillä viimeistään maanantaina.
Kirkonkylän paineenkorotussäiliön vesimäärä riittää noin kahden vuorokauden vedenkulutustarpeeseen. Seuraamme paineenkorotussäiliön vesimääriä. Jos joudumme laskemaan säiliöön vettä Ämmänsaaren puolelta, ennen kuin tutkimustulokset tulevat, niin ruoanlaittoon käytettävä vesi on tarpeellista keittää ennen käyttöä. Mahdollisesta keittokehotuksesta ilmoitamme myöhemmin.
Asukkaita pyydetään vähentämään tarpeetonta vedenkulutusta, jotta paineenkorotussäiliön vesimäärä riittäisi siihen saakka, kunnes tutkimustulokset ovat tulleet. Tilanteen etenemisestä tiedotetaan kunnan internet sivuilla ja facebookissa.
VAROITUS!
Kiantajärvellä liikuttaessa tulee huomioida tarvittaessa pintaan nostettu vesiputki ja pyrkiä välttämään turhaa liikennöintiä sen läheisyydessä. Vesiputki sijaitsee välillä voimalaitoksen kanava – Mannilanranta.
Lisätietoja asiasta antaa tekninen johtaja Niina Kinnunen puh. 044 777 3380, niina.j.kinnunen@suomussalmi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi