Ajankohtaista

Lupiineja Suomussalmella.
Jul 17

Suomussalmi mukana lupiinitalkoissa

Lupiinien torjuntatalkoot Suomussalmella järjestetään 17.–31.7.2019. Suomussalmen kunta jakaa talkoolaisille jätesäkkejä, joita voi hakea kunnanvarikolta osoitteesta Lohitie 4 ja kirjastolta osoitteesta Kiannonkatu 31, toimipisteiden aukioloaikoina.

Lupiinit kerätään säkkeihin ja suljetut säkit voidaan toimittaa maksutta Pölykankaan lajitteluasemalle. Lajitteluasema on avoinna ti klo 12–18 ja pe klo 9–15. Jätesäkkiä vietäessä tulee ilmoittaa, mitä säkeissä on. Talkoolaiset voivat viedä suljetut jätesäkit myös teiden varsille, jolloin jätesäkkien sijainnit tulee ilmoittaa varikolle numeroon 044 777 3202. Yksittäiset lupiinit kannattaa kaivaa juurineen irti maasta. Laajemmista kasvustoista kannattaa kerätä kukat ja siemenkodat, etteivät siemenet pääse leviämään.

Talkooalueeseen kuuluvat kunnan omistamat maa-alueet ja lisäksi talkoolaisten omistuksessa olevat alueet. Jätesäkit kuljetetaan kunnan toimesta lajitteluasemalle tarvittaessa Ämmänsaaren ja Suomussalmen kirkonkylän taajamien alueilta.

Lupiini on haitallinen vieraslaji, joka leviää tuhoten alueen alkuperäisen kasvillisuuden. Lupiini on merkittävä syy luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Muuta huomioitavaa

Kiinteistön omistajan tai haltijan on huolehdittava kohtuullisista toimenpiteistä haitallisen vieraslajin hävittämiseksi tai sen leviämisen rajoittamiseksi. (Laki vieraslajeista aiheutuvien riskien hallinasta 1709/2015, 4 §)

Tontinomistajan tai haltijan velvollisuus on poistaa tontin ja kadun väliseltä viherkaistalta ja ojan alueelta roskat sekä järjestää muu puhtaanapito ja kasvillisuuden siistinä pitäminen. (Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta 547/2005, 10 §)

Kunnalla ei ole vakuutusta talkoolaisille, ja koska jokainen toimii omalla vastuullaan, pyydetään noudattamaan yleistä varovaisuutta.

 

Lisätietoja asiasta antaa:

Puutarhuri Milla Nyman
puh. 044 777 3326, sähköposti milla.nyman@suomussalmi.fi

 

[edit 17.7. klo 11.05. korjattu sana vakuutusta.]

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi