Ajankohtaista

Jun 17

Suomussalmen maaseutuohjelma julkaistu

Suomussalmen kunnan maaseutuohjelmassa esitellään maaseudun eri elinkeinoja ja kerrotaan niiden historiasta. Lisäksi maaseutuohjelmassa on mietitty elinkeinojen uhkia ja mahdollisuuksia. Maaseutuohjelmaan on myös koottu ehdotuksia Suomussalmen maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi. Yhteistä maaseudun eri elinkeinoille on se, että yksittäisten yritysten määrä on vähentynyt, mutta samanaikaisesti jäljellä jäävien yritysten koot ovat kasvaneet. Tämä koskee niin maa-, metsä- kuin porotalousyrittäjien toimintaa. Maaseutuohjelmassa sivutaan lyhyesti myös maalla asumista, maaseudun palvelurakennetta, turvallisuus- ja ympäristöasioita sekä liikenneyhteyksiä. Maaseudun kokonaisvaltainen hyödyntäminen matkailussa Suomussalmella vaatii vielä lisää toimenpiteitä, mutta matkailussa on maaseutuohjelman mukaan nähtävissä monenlaisia mahdollisuuksia.

Suomussalmen kunnan maaseutuohjelma vuosille 2019–2025 on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi