Ajankohtaista

kesä 17

Kukkaloiston tekijät

Suomussalmen kirkonkylällä kirkon kupeessa liikenteenjakajassa hyörii huomioliivisiä henkilöitä. Puutarhuriopiskelija Milla Nyman ja puistotyöntekijä Arja Heikkinen istuttavat kesäkukkia kirkon vanhan vaakunan muotoon.

Haukiperän liikenteenjakajaan kukista muodostuu tietenkin hauki. Istutuksissa voi olla eri teemoja, vuonna 2017 luonnollisesti Suomi 100 vuotta. Tänä kesänä mennään perinteisellä linjalla.

”Yksinkertaistetaan vähän,” ympäristötarkastaja Jukka Korhonen linjaa.

Kukkia istutetaan tiettyihin liikenteenjakajiin ja erillisiin astioihin. Kukka-asetelmia viedään kunnan eri yksiköiden edustoille. Pientä kylmää kestäviä orvokki-istutuksia on jo viety mm. kunnantalolle. Kiivain istutusastioiden asettelukausi on juuri nyt, kesäkuun 10. päivän ja juhannuksen välisenä aikana.

Puutarhuriopiskelija Milla Nyman (vasemmalla), Suomussalmen kunnan ympäristötarkastaja Jukka Korhonen ja puistotyöntekijä Arja Heikkinen palaverissa.
Puutarhuriopiskelija Milla Nyman (vasemmalla), Suomussalmen kunnan ympäristötarkastaja Jukka Korhonen ja puistotyöntekijä Arja Heikkinen palaverissa.

Puistotyöntekijöitä on neljä, ja he ovat osa kunnan teknisten palvelujen kesäajan työväkeä. Kaikkiaan teknisen puolen kesäläisiä on ympäristötarkastaja Korhosen pikaisen laskelman mukaan 5–6 henkilötyövuotta, osa pidemmän ja osa lyhyemmän aikaa.

Milla Nyman on aloittanut jo maaliskuussa. Hän opiskelee kolmatta vuotta puutarhuriksi oppisopimuskoulutuksella ja valmistuu vielä tämän vuoden puolella.

”Parasta työssä on monipuolisuus, kahta samanlaista päivää ei ole,” hän kertoo.

Saavatpa puistotyöntekijät kentällä liikkuessaan toimia oppainakin.

”Monenlaista kysytään. Juuri neuvoimme ruokapaikan ohikulkijalle,” Arja Heikkinen naurahtaa.

Puistotyöntekijöiden saama palaute on yleensä positiivista.

”Jätkänpuistoa ja ruusupuistoa kehutaan. Sanotaan että on kiva kun on hyvin hoidettu paikka,” Milla Nyman kertoo.

Milla Nyman
Milla Nyman opiskelee puutarhuriksi Suomussalmen kunnalla. Tänä vuonna valmistuva Nyman on kolmatta kesää töissä.
Anja Kyllönen ja Mirja Juntunen
Suomussalmen kunnan puistotyöntekijät Anja Kyllönen ja Mirja Juntunen istuttivat kukka-asetelmia.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi