Ajankohtaista

Veteraanikuorma-autokerhon autoja koolla. Kuva: Vetku ry
Jun 07

Veteraanikuormurit Suomussalmelta Kekkoskakkosta Kuusamoon

Veteraanikuorma-autoseuran kesätapahtuma käynnistyy Suomussalmella 13.–14.6.2019.

Tapahtumaan osallistuu noin sata kuorma-autoa, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Näyttelyssä ja matkan varrella esitellään autokantaa, jolla tätä maata on vuosikymmenten kuluessa rakennettu. Esillä on monipuolisesti erilaisten kuljetusten kalustoa kuten maitoautoja, santa-autoja, pöllirekkoja ja tankkiautoja. Vanhimmista autoista löytyy vieläpä seppien tekemiä lavarakenteita ja omatekoisia hyttejä.

Veteraanikuorma-autoseuran kesätapahtuma käynnistyy, kun vanhojen autojen harrastajat ympäri Suomen suuntaavat matkansa Koillismaan Keikalle. Suomussalmella pysähdytään Jätkänpuistoon torstaiksi. Yhteisenä matka-ajona on perjantaina ajettava osuus ”Suomussalmelta Kekkoskakkosta Kuusamoon”, joka päättyy Kuusamon liikuntakeskukseen perjantai-iltana.

Perjantaina aamusella autoja esitellään yleisölle Suomussalmen Jätkänpuistossa. Kello kymmeneltä keikka käynnistyy, kun vaikuttava autokulkue suuntaa matkansa Juntusrannan kautta Hossan luontokeskukseen, jonne saavutaan kello yhden aikaan.

Hossasta matka jatkuu kello 15.30 Murtovaaran kautta Kuusamoon, jossa ollaan viiden aikoihin.

Aikataulu ja reitti

Tarkat reitti- ja aikataulutiedot löytyvät Veteraanikuorma-autoseuran kotisivulta www.vetku.fi ja edelleen otsikosta Kesäkeikka 2019.

Aikataulun muutokset ovat mahdollisia, sillä matkassa olevat autot ovat sen ikäisiä, että yllätyksiin on hyvä varautua.

Torstai 13.6.

klo 12                Kokoontuminen Suomussalmen Jätkänpuistoon, valtatie 5/E63

klo 19                Yhteislauluilta Jätkänpuistossa

Perjantai 14.6.

klo 8 – 10          Kokoontuminen Suomussalmen Jätkänpuistoon, valtatie 5/E63

klo 10                Avausseremoniat
Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen

klo 10.30 –       Lähtö ajolistan mukaan noin 30 auton ryhminä, ryhmien väli 10 min

klo 10.30 ryhmä 1
klo 10.50 ryhmä 2
klo 11.10 ryhmä 3

Ajoreitti:
Jätkänpuisto (ensimmäinen auto klo 10.30) – tie 5 etelään – tie 912 – Suomussalmen kk – Pyyvaarantie – Juntusrannantie (843) eli Kekkoskakkonen – Juntusranta (12.15) – Hossantie (843) – Jatkonsalmentie – Hossan Luontokeskus (13.00). Ajomatka 100 km.

noin klo 13–15.30 Hossan Luontokeskus

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi