Ajankohtaista

Rajaseudun kuntajohtajat ryhmäkuvassa
Jun 06

Kuntajohtajat vaativat rajaseudun ääntä kuuluviin

Suomussalmen, Juuan, Kuhmon, Lieksan ja Tohmajärven kuntajohtajat pitävät hyvänä ja tärkeänä hallitusohjelman linjausta siitä, että aluekehitysrahoituksen taso ja harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema turvataan.

”Hallitusohjelman tahto turvata Rajavartiolaitoksen suorituskyky muuttuvassa toimintaympäristössä on hyvä, mutta sen tulee näkyä konkreettisesti euroina rajavalvonnan toteuttamiseen,” kuntajohtajat linjaavat.

Kuntajohtajien mielestä myös alueellinen kuljetustuki ja sen tason nostaminen on alueen yrityksille erityisen merkittävä asia.

Tänään nimitetyiltä ministereiltä kuntajohtajat toivovat aktiivista tutustumista rajaseutujen asioihin, ja esimerkiksi helmikuussa ensimmäistä kertaa pidetylle rajakuntafoorumille halutaan jatkoa. Lisäksi harvaan asutun maaseudun parlamentaariselle ryhmälle toivotaan pysyvää jatkoa eduskunnassa.

”Foorumi on tärkeä rajakuntien asioiden läpikäymiseen ministeriöiden kanssa,” kuntajohtajat perustelevat.

Rajaseudun kuntajohtajat, eli Juuan Markus Hirvonen, Kuhmon Tytti Määttä, Lieksan Jarkko Määttänen, Suomussalmen Erno Heikkinen ja Tohmajärven Olli Riikonen tapasivat tänään Domnan pirtillä Suomussalmen Kuivajärvellä matkailun, ja erityisesti Runon ja Rajan tien matkailumahdollisuuksien, kehittämisen merkeissä. Kotimaan matkailu on nyt kovassa nosteessa ja itäraja on erittäin mielenkiintoinen kulttuuriltaan, sotahistorialtaan ja luonnoltaan.

Tohmajärven, Ilomantsin, Lieksan, Juuan, Kuhmon ja Suomussalmen kuntajohtajat tapasivat ensimmäisen kerran marraskuussa 2018 Lieksassa. Tavoitteena on tavata 2-3 kertaa vuodessa pohtimaan rajaseutujen yhteisiä asioita.

”Ajatus tapaamiseen lähti siitä, että kaltaisillamme kunnilla on paljon mahdollisuuksia yhteistyössä ja edunvalvonnassa.” kuntajohtajat sanovat.

Ylipäätään Itä-Suomen äänen pitää kuulua ja näkyä vahvemmin.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi