Ajankohtaista

Kylpylä Kiannon Kuohut
May 15

Suomussalmen lapsilla hyvä uimataito

Suomussalmen kunnan liikuntapalveluiden uimaopettajat ovat vastanneet alaluokkaisten uinninopetuksesta koko kylpylän olemassaolon ajan eli 30 vuotta.

”Säännöllinen uinninopetus alkaa tuottaa tulosta ja siksipä 6-luokkalaisten uimataito on tänä vuonna ensimmäisen kerran täydet 100 prosenttia,” Suomussalmen kunnan liikuntasihteeri Pirjo Neuvonen iloitsee.

Suomussalmen kunnan oppilaat käyvät uimassa SUH:n (Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton) suositusten mukaisen määrän eli 6 kertaa lukukaudessa. Lisäksi kunta järjestää uinninopetusta päiväkoti-ikäisille sekä kurssimuotoisesti vauvoille ja tenaville. Viikonloppujen ja kesäajan uimakoulut ovat myös olleet kysyttyjä.

SUH:n vuonna 2017 tekemän uimataitotutkimuksen mukaan kaikista kuudesluokkalaisista oppilaista on pohjoismaalaisen määritelmän mukaan uimataitoisia 76 %. Uimataitoiseksi katsotaan henkilö, joka pudottuaan uintisyvyiseen veteen pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 m, josta 50 m selällään.

Kuluneena vuonna oli Suomussalmella 6-luokkalaisia yhteensä 68 (33 poikaa ja 35 tyttöä)

”Uimaopettajien mieltä lämmittää erityisesti lasten sitoutuneisuus uinninopetteluun ja testiuintiin. Myös vanhemmat ovat aktivoituneet uinninharrastamiseen yhdessä lasten kanssa vapaa-ajallaan. Toivomme nykyisten viidesluokkalaisten tulevana kautena pääsevän samaan tulokseen,” liikuntasihteeri Pirjo Neuvonen sanoo.

Kevään vesiliikuntakampanja Kiannon Kuohuissa aktivoi

Kylpylä Kiannon Kuohujen vesiliikuntakampanja toteutettiin ajalla 1.3.–30.4.2019. Kampanjaan osallistuneet kirjasivat uidut kilometrit sekä allasjumppiin ja vesijuoksuun osallistumiset henkilökohtaiseen suorituskorttiin. Suorituskortteja palautettiin 44 kpl. Uituja kilometrejä oli kirjattu yhteensä 347 km ja allasjumppa/vesijuoksutunteja yhteensä 482.

Kaikkien kortin palauttaneiden kesken arvottiin perhelippu kylpylään. Voitot osuivat eläkeläisten sarjassa Laila Moilaselle, työikäisten sarjassa Ira Määräselle ja lasten sarjassa Vilma Moilaselle. Voitot voi lunastaa kylpylän lippukassalta.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi