Ajankohtaista

Sää suosi vuoden 2018 Raatteen Marssia. (Kuva: Veera Korhonen)
huhti 23

22. Raatteen marssi lauantaina 25.5.2019

Talvisodan legendaaristen Raatteen tien taistelujen muistoksi on järjestetty marssitapahtuma vuodesta 1997 lähtien. Parhaimmillaan yli 500 osallistujaa koonnut marssi järjestetään 22. kerran lauantaina 25.5.2019.

Kainuun Rajavartioston komentaja, eversti Mika Rytkönen ja Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen avaavat marssin Vartiomuseon pihassa, jonka jälkeen on mahdollisuus käydä komentajan johdattamana tavallisesti tiukasti suljetulla rajavyöhykkeellä ja rajamerkillä nro 718. Rajavyöhykkeellä käynti on poikkeuksellista, ja se liittyy Rajavartiolaitoksen 100-vuotisjuhlavuoteen.

Kävellen, juosten tai pyörällä suoritettava marssi rajalta Raatteesta Raatteen Porttiin on pituudeltaan 18 kilometriä ja se sopii koko perheen tapahtumaksi, sillä matkan varrella on useita juomapisteitä ja ateriointimahdollisuus. Rajavyöhykkeellä käynti pidentää matkaa vähän yli kahdella kilometrillä. Huoltoauton kyytiin pääsee tarvittaessa.

Käytännön tietoa:

Pääosa marssista kävellään Raatteen museotietä, joka on vähäliikenteinen hiekkatie.

Rajavyöhykkeellä kävijöiden on ehdottomasti ilmoittauduttava ennakkoon 20.5.2019 mennessä osoitteessa raatteenmarssi.fi vyöhykelupaa varten. Myös muille osallistujille suositellaan ennakkoilmoittautumista hyvissä ajoin.

Osallistumismaksu on ennakkoilmoittautuneille 20 euroa ja se sisältää kuljetuksen Raatteen Portista Raatteeseen, juomapisteiden tarjoilut, aterian ja alennuksen Raatteen Portin näyttelyn pääsymaksuun. Jälki-ilmoittautuneille hinta on 30 euroa.

Tapahtumapäivän aamuna Raatteen Portissa alkaa klo 8 ilmoittautuminen ja tunnisteiden jako. Tunnistetta vastaan saa mm. aterian ja juomapisteiltä juotavaa. Linja-autokuljetukset lähtevät kello 10 kohti marssin lähtöpaikkaa Raatteen Vartiomuseota. Marssi lähtee liikkeelle noin klo 10.30.

Marssin järjestäjistä:

Kainuun rajavartioston Killan Suomussalmen osasto vastasi marssin järjestämisestä vuodesta 2008 ja vielä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden marssista vuonna 2017, jonka jälkeen vetovastuun on ottanut Suomussalmen Rastin yleisurheilujaosto. Suomussalmen kunta on ollut tukemassa marssin järjestämistä yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna Suomussalmen Rastin yleisurheilujaoston ja kunnan lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Rajasotilaskotiyhdistys ry Suomussalmen osasto, Suomussalmen reserviupseerit ry, Suomussalmen reserviläiset ry ja Raatteen Portti.

Lisätiedot:

Suomussalmen kunnan liikuntasihteeri Pirjo Neuvonen p. 055 585 9700 tai pirjo.neuvonen(at)suomussalmi.fi, tai nettisivulta www.raatteenmarssi.fi

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi