Ajankohtaista

Topi Mikkola palaa lavoille Hyännäkönen mies -monologinsa kanssa.
Feb 12

Hyännäkönen mies Suomussalmella 24.2.

Topi Mikkola palaa 70-vuotisjuhlakiertueellaan lavoille Rosa Liksomin varta vasten Mikkolalle kirjoittaman Hyännäkönen mies -monologin kanssa. Juhlavuosi on Mikkolalle kolminkertainen, ”taitheen tiellä” hän on ollut 50 vuotta ja Rosa Liksomin tekstien parissa pyöreitä kymmeniä.

Hyännäkönen mies oli Topin 50-vuotisjuhlamonologi jonka on ohjasi Kom-teatterin silloinen johtaja Pekka Milonoff. Ensi-ilta oli Kom-teatterissa 22.11.1998.

Hyännäkönen mies esittelee katsojille pienen paikkakunnan kerman kunnanlääkäristä ”kolomen  tolopan” nimismieheen. Entä mitä tapahtuukaan, kun kunnansihteeri osallistuu kunnanjohtajan lähettämänä Napakymppiin ja voittaa kotimaan matkan? Monologi pureutuu myös mm. Viron-matkailuun. Monologissa eläydytään pieniin ja suuriin ihmiskohtaloihin. Liksom etsii jokaisesta tyypistä, tarinasta ja teemasta sen yleisinhimillisen, humaanin puolen.

Hyännäkönen mies nähdään sunnuntaina 24.2. klo 14.00 Teatteri Retikassa Suomussalmella

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi