Ajankohtaista

Suomussalmen nuoristovaltuusto ryhmäkuvassa. Kuva: Eija Järvenpää
Feb 11

Suomussalmen Nuorisovaltuuston kuulumiset

Suomussalmen nuorisovaltuusto on Suomussalmen kunnassa asuvien 11–21-vuotiaiden vaikuttamisryhmä. Nuorisovaltuuston tarkoituksena on innostaa nuoria yhteiskunnalliseen toimimiseen, tuoda kunnassa asuvien nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin sekä tehdä kannanottoja ja aloitteita. Nuorisovaltuustot edistävät vuoropuhelua nuorten ja päättäjien välillä, ja tuovat aktiivisesti nuorten mielipiteitä esiin.

Suomussalmen Nuorisovaltuusto sai alkunsa kaksi vuotta sitten kesällä, kun toimintaa alettiin käynnistellä. Edellisellä kaudella suurin aloiteideamme, jota veimme aktiivisesti eteenpäin, liittyi Suomussalmen Jätkänpuiston ehostamiseen. Toivoimme puistoon makkaranpaistopaikkaa, lisää roskiksia, siistejä WC- ja pukeutumistiloja sekä kioskia. Osa ehdotuksista meni läpi, osan tekninen lautakuntamme päätti hylätä. Aloite sai meidät kuitenkin sisuuntumaan, ja yrittämään yhä vahvemmin omien tavoitteidemme eteen niin, että Suomussalmen kunnasta tulisi vielä parempi paikka elää – niin lapsille, nuorille kuin jo ikääntyneillekin kuntalaisille.

Uusi kautemme on lähtenyt käyntiin lupaavasti, ja vuoden varrelle onkin suunniteltu jo paljon kannanottoja, aloitteita sekä tapahtumia. Tulevat asiat koskevat oleellisesti nuoria, ja heidän viihtyvyyttänsä kunnassamme. Yhtenä suurena tavoitteena vuoden varrella on nuorten liikkuvuuden lisääminen, ja siinä apunamme toimiikin Korpikainuu goes digi -hanke, jossa olemme mukana. Hanke mahdollistaa virtuaaliset liikkumistavat erilaisten pelien kautta. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret suunnittelemaan ideointityöpajojen innoittamana houkuttelevia liikuntatapahtumia kuntalaisille hyödyntäen digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia. Suunnitelmissa on kaksi tapahtumaa: ensimmäinen on jo pian, 21–22.2.19, joka on koululaisille suunnattu, ja se järjestetään koulupäivien aikana. Tuossa tapahtumassa lapset ja nuoret saavat kokeiluun uusia tapoja liikkua, kun käytössä on erilaisia virtuaalipelejä. Toinen tapahtuma on koko perheen liikuntatapahtuma, joka järjestetään 18.5.19 Suomussalmen Kaunisniemellä. Luvassa on niin virtuaalista liikkumista, kuin perinteisemmän mallisia liikkumiskeinoja.

Nuorisovaltuusto on aktiivinen toimielin, mutta perinteisen kokoustamisen lisäksi toimimme myös sosiaalisessa mediassa. Meidät löytää Facebookista kirjoittamalla hakuun Suomussalmen Nuorisovaltuusto, sekä Instagramista nimellä suminnuva. Jos haluat lähettää meille yhteistyöpyynnön tai palautetta, otamme niitä vastaan sähköpostiimme, joka kulkee nimellä suminnuva@gmail.com. Suomussalmen kunnan sivuilta löytyy myös tietoa meistä https://www.suomussalmi.fi/fi/vapaa-aika/nuoret/nuorisovaltuusto/.

Teksti: Milla Veteläinen, varapuheenjohtaja

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi