Ajankohtaista

Työpajoilla tapahtuu
Feb 10

Talentti-hankkeessa ajankohtaista on oppimisympäristöjen tunnistaminen

Marraskuussa käynnistynyt Talentti-hankkeen Eväitä Opinnälkään -koulutus on loppusuoralla ja se päättyy helmikuun puolivälissä, jonka jälkeen osallistujat jatkavat heille koulutuksen aikana suunnitelluilla jatkopoluilla. Haku seuraavaan Eväitä Opinnälkään -koulutukseen päättyi tammikuun lopulla.

”Työpajojen opinnollistaminen on saatu reippaasti käyntiin sekä Miilussa että Hanslankareilla. Ammatilliset opettajat ovat käyneet tunnistamassa oppimisympäristöjä ja jatkossa pajoilla on mahdollista osoittaa osaamista mm. metalli- ja konetekniikan, tekstiili- ja muotialan, liiketoiminnan, kiinteistö- ja puhdistuspalvelualan sekä ravintola- ja cateringalan perustutkintoon liittyen,” projektipäällikkönä vuoden alusta aloittanut Minna Saastamoinen kertoo.

Oppimisympäristöjen tunnistamista on aloitettu myös yrityksiin. Tällä hetkellä oppimisympäristöjen tunnistamista tehdään Puhdaspesussa ja Kello- ja Optiikkaliike Lappalaisella.

Asiakkaita hankkeella on tällä hetkellä 57.

Mikä on Suomussalmen Talentti?

Suomussalmen Talentti on Euroopan sosiaalirahaston ESR:n ja Suomussalmen kunnan rahoittama hanke. Paikallisena rahoittajaviranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen toiminta-aika on 1.6.2018–31.12.2020. Talentin kautta luodaan Suomussalmelle uudenlaista opiskelua ja monimuotoista oppimista mahdollistava toimintaympäristö, seinätön oppimiskeskus. Seinättömän oppimiskeskuksen avulla mahdollistuu joustavien opinto- ja urapolkujen rakentaminen eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville asiakkaille. Keskeisiä toimintoja ovat henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi Eväitä opinnälkään –työvoimakoulutukset, tuettu työkokeilu, opinnollistaminen ja oppisopimusopiskelu. Toimintaa rakennetaan yhteistyössä työllisyys- ja koulutustoimijoiden kanssa. Hankkeessa huomioidaan myös paikallisten yritysten työvoimatarpeet. Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö Minna Saastamoinen, palveluohjaaja Katja Kemppainen ja ohjaaja Satu Moilanen. Hankkeen toimitilat sijaitsevat työpalvelukeskus Miilussa (Miilutie 5).

Palveluohjaaja Katja Kemppainen on siirtymässä muihin tehtäviin 21.3. alkaen, ja palveluohjaajan rekrytointi käynnistyy lähiaikoina.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Minna Saastamoinen, p. 044 777 3149
Palveluohjaaja Katja Kemppainen, p. 044 777 3156
Ohjaaja Satu Moilanen, p. 044 777 3159
Kouluttaja Katriina Kemppainen (Edukai), p. 044 715 7716
www.suomussalmi.fi/talentti
Talentin löydät myös Facebookista (hakusanat talentti hanke).

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi