Ajankohtaista

Viime päivinä on satanut lunta runsaasti.
tammi 02

Sähkö- ja lumitilanteet ovat nyt hallinnassa

Lunta on tullut rutkasti viime yön aikana. Kainuun Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan tilanne on hallinnassa Suomussalmen alueella, eikä sähköttömiä talouksia aamulla enää ole.

Vaikka auraajat ovat lähteneet aikaisin töihin, voi teiden avaaminen kestää tunteja, koska kaikkialla on sama tilanne.

Sähköverkkoyhtiöllä oli viime yön aikana noin kymmenkunta erillistä vikaa, jotka olivat seurausta joko johtimien katkeamisesta tai puiden kaatumisista linjoille. Kaikki viat saatiin yön aikana korjattua ja sähköverkkoyhtiöllä ei ole nyt yhtään vikoja päällä. Pelastuslaitoksella oli illan aikana muutamia tehtäviä, mutta yö sujui varsin rauhallisesti.

Keskiviikkona, mikäli säät pysyvät suotuisina, helikopterit tarkistavat ilmasta käsin sähköverkkoa. Kuurankopistelu on edelleenkin pääpaino maastossa olevilla asentajilla. Työturvallisuuden vuoksi sähköjohto tehdään kopistelun ajaksi jännitteettömäksi.

Seuraava lumisaderintama on tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa torstain ja perjantain välisenä yönä. Sateet näyttäisivät poistuvan Kainuun alueelta perjantai-illan kuluessa.

Hätätilanteissa tulee soittaa hätänumeroon.

Suomussalmen kiinteistö- ja vesihuoltopäivystyksen puhelinnumero on 044 034 4305. Kaukolämpölaitos päivystää numerossa (08) 61 555 648.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi