Ajankohtaista

kesä 01

Ikäihmisten Liikuntaraati

Ikäihmisten liikuntaraadissa kuultiin risuja ja ruusuja Suomussalmen kunnan ikäihmisten liikuntamahdollisuuksista.

Suomussalmen tuhannesta kahdestasadasta ikäihmisestä arviolta puolelta löytyy alkavia toimintakyvyn ongelmia. Iltapäivän puheenaiheiksi nousivat esimerkiksi, kuinka saataisiin ikääntyvät miehet osallistumaan jumppiin ja kuntoiluryhmiin. Viime lukukausien aikana on kokeiltu esimerkiksi etäopetusta jumpparyhmissä, jolloin ryhmäläiset pääsevät osallistumaan liikunnanohjaukseen tietokoneiden välityksellä.

Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi -kärkihankeen suunnittelija Liisa Paavola muistutti kuulijoita siitä, että ikäihmisen toimintakyky voi tippua jo kesän aikana, jolloin opistopalveluiden kurssit ovat kesätauoilla. Jo kerran viikossa kokoontuvat ryhmät aktivoivat ikäihmisiä ja kannustavat jatkamaan syyslukukausille.

Liikkumisen ohjaus ja liikuntaneuvonta sujuvat kunnassamme liikuntaraadin mukaan hyvin. Raatilaiset toivoivat matalan kynnyksen liikuntaryhmiä vanhuksille. Liikuntaryhmät olisi hyvä viedä sinne missä vanhukset jo ovat, esimerkiksi taukojumpiksi seurakuntiin ja kahvitupiin.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi