• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Kansainvälinen toiminta

Suomussalmen nuorisopalvelut järjestää kansainvälistä toimintaa nuorille. Tule rohkeasti mukaan ja ota ystäväsikin mukaan kansainvälistymään !

Nuorisotilassa toimii Kansainvälinen-ryhmä joka ottaa osaa nuorisotapaamisiin ulkomailla ja järjestää tapaamisia Suomussalmella. Halutessasi lisätietoa saat nuorisopalveluista.
Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta, ota yhteyttä ja laita hakemus nuorisotoimistoon !
Kansainvälisyys ryhmään otetaan koko ajan uusia yli 14- vuotiaita jäseniä.Lisätietoa kansainvälisistä tapaamisista Eija Järvenpäältä. 044 54 88 949 tai Janne Keräseltä 044 777 3183. Voit tehdä vapaamuotoisen hakemuksen ja lähettää sen osoitteeseen nuoriso@suomussalmi.fi .

MISSÄ OLTU MUKANA

VUONNA 2014

Nuorten ryhmätapaaminen Saksassa 11-20.4.2014. Mukana oli12 edustajaa suomussalmelta. Tapaamisen aiheena oli : Mental and physical health as an important value in Europa.

Suomussalmen nuoret järjestivät tapaamisen 23.-31.7.2014.Tapaamisen teemana oli "Tapojen ja perinteiden vaikutus eurooppalaisten nuoren kulttuuriin". Mukana 37 nuorta ohjaajineen Saksasta,Espanjasta, Puolasta ja Suomesta/Suomussalmelta.

VUONNA 2015

Saksan tapaaminen oli 27.3.-5.4.2015 Aurichissa.Saksan tapaamisen teeman oli "Unity versus separation- Looking for European identity".. Suomussalmelta mukana oli 12 osallistujaa, tapaamisessa mukana yhteensä 55 nuorta ohjaajineen Espanjasta, Saksasta, Puolasta ja Suomesta/Suomussalmelta.

Puolan tapaaminen oli 4.-12.7.2015 Krakovassa. Tapaamisessa oltiin 3 päivää Krakovassa ja 4 päivää vuoristossa mökkimajotuksessa. Tapaamisen teema onli"Keep smiling and carry on". Mukana nuoria Italiasta, Espanjasta, Saksasta,Suomesta ja Puolasta. Suomussalmelmen ryhmä koko oli 5 nuorta + 1 ohjaaja

Belgian tapaaminen oli 19.-28.8.2015. Liikunnallisen nuorisotapaamisen teema oli Belgium + Finland = Play and work 2-gether.

VUONNA 2016

Belgialaisten kanssa tapaaminen oli Suomessa heinäkuussa. Tapaaminen järjestettiin Kuusamossa Oivangin nuorisokeskuksen kanssa 5.-12.7.2016. Mukana 20 suomalaista ja 20 belgialaista osallistujaa

Saksan tapaaminen oli Pohjois-Saksassa Aurichissa oli 18.-27.3.2016. Mukana oli 8 suomussalmelaista nuorta.

Tammikuusta heinkuuhun 2016 Suomussalmella työskenteli saksalainen EVS-nuori. EVS nuoi Folkert työskenteli lukiolla, yläasteella, nuorisotiloissa, työpajalla ja kesäleireillä.

VUONNA 2017
Järjestimme kauan toivotun kv-tapaamisen talvella. Teemana oli ilmastonmuutos. Paikka Pikku-Syöte tarjosi parhaan mahdollisen talven kokomuksen. Ajankohta oli 24.2.-3.3. ja mukana 47 osallistujaa.
Osallistuimmme Saksan järjestämään kv-tapaamiseen.

EVS- Euroopan Vapaaehtoispalvelu

EVS-vapaaehtoispalvelu on tarkoitettu yleensä 18-30-vuotiaille. Etusijalla ovat nuoret, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa tai joilla on muuten toisia heikommat mahdollisuudet kansainvälistyäesimerkiksi työttömyyden, vammaisuuden tai syrjäisen asuinpaikan takia. EVS sopii hyvin nuorelle, joka on aktiivisesti mukana järjestö- tai harrastustoiminnassa.

Vapaaehtoiseksi haluava etsii itselleen EVS-tietokannasta lähettävän ja vastaanottavanorganisaation. Lähettävä organisaatio tukee lähtijää jakson suunnittelussa. Vastaanottava organisaatio vastaa vapaaehtoisen tehtävistä ulkomailla. Suomussalmen nuorisopalvelut toimii EVS:n sekä lähettävänä ja vastaanottavana organisaationa. Ota yhteyttä sähköpostilla nuoriso@suomussalmi.fi.

Lisätietoja kanvainvälistymisestä löytyy mm. näistä linkeistä:

* Minne sinä lähtisit? Tietoa,vaihtoehtoja ja kokemuksia kansainvälistymistä kiinnostuneille. www.maailmalle.net

* Haaveena matkustaminen Eurooppaan .Käytännön tietoa eri Euroopan maista, kuinka pääset perille ja missä asua www.matkallaeurooppaan.net

* Jos haluat lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista ja rahoituksista etsi tietoa Cimosta. www.cimo.fi.