• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Soiva Metsä

Soiva Metsä on ainutlaatuinen metsään rakennettujen suurikokoisten soitinten järjestelmä Suomussalmen Kaunisniemen harjulla, noin puolen kilometrin päässä kesäteatterista vajaan hehtaarin kokoisella alueella.

Soiva Metsä rakennettiin vuonna 1996 Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelujen tilauksesta. Soittimet piirsi mainosgraafikko Markku Penttilä ja hän oli myös suunnittelemassa soitinten pystyttämistä ja sijoittelua. Soittimet rakensi ja pystytti soitinrakentamisen ammattilaiset Pekka Westerholm ja Olli Penttilä.

Suuri yleisö on ottanut Soivan Metsän vastaan innostuksella, ja se on tullut tunnetuksi maanlaajuisesti televisiota myöten. Metsä on mukava käyntikohde kaikenikäisille. Se tarjoaa luontopolun ja kulttuurikohteen samassa paketissa. Soivaan Metsään on mahdollista kulkea myös pyörätuolilla.

Lisätietoja ja opastusta ryhmille:
Suomussalmen kulttuuritoimisto
044 511 9871

Ajo-ohjeet

Soiva Metsä sijaitsee Suomussalmella, 110 km Kajaanista pohjoiseen ja 145 km Kuusamosta etelään. Löydät Soivan Metsän Kaunisniemestä, noin neljän kilometrin päästä Suomussalmen keskustasta etelään. Viitostieltä käännytään Lomakyläntielle ja jatketaan noin 3 km: n matka kesäteatterille, jonka luota löydät Soivan Metsän opasteet. Myös Viitostien risteyksessä sekä Lomakyläntien varrella on opasteita kohteeseen.


Tiekartta Soivaan Metsään.
Klikkaa karttaa niin saat kartan isompana.
Soivan Metsän soitinkartta.
Klikkaa karttaa niin saat kartan isompana.