• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Perusopetuksen hankkeet

Opetushallitus (OPH) sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriö (OKM) rahoittavat suurimman osan perusopetuksen hankkeista.

Kerhotoiminnan kehittäminen

Tavoitteena koulun kerhotoiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen sekä lapsen ja nuoren kasvun tukeminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen laadukkaan ja monipuolisen kerhotoiminnan avulla. Hankkeen rahoittaa Opetushallitus.

Opetusryhmäkoon pienentäminen

Hallitusohjelman mukaisesti perusopetuksen laatua parannetaan ryhmäkokoja pienentämällä. Ryhmäkokojen on oltava riittävän pienet, jotta opettajalla on aikaa oppilaille ja erilaisten lasten ja erilaisten ryhmien tarpeet voidaan huomioida. Avustusta käytetään suuriin, yli 25 oppilaan ryhmiin, resurssiopettajan palkkaukseen, jakotuntien lisäämisee ja ryhmien jakamiseen.

Hankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM).

Koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin kohdennettu valtionavustus

Tavoitteena on tasa-arvoisen ja tasalaatuisen perusopetuksen saatavuuden varmistaminen ja tavoitteena on estää koulujen eriytyminen ja vähentää olemassa olevia, havaittuja eroja. Tavoitteena on myös puolittaa koulujen ja alueiden väliset erot, sukupuolten osaamistasoero sekä sosiaalisen ja etnisen taustan selitysosuus perusopetuksen oppimistuloksista vuoteen 2020 mennessä. Pitkän tähtäimen tavoitteena on poistaa erot kokonaan.

Hankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM).

Valtion erityisavustus opettajien pedagogiseen ICT-ohjaukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustusta opettajien pedagogiseen ICT-ohjaukseen, jolla kehitetään perusopetuksen laatua.

Valtion erityisavustus erityisopetuksen laadun kehittämiseen ja koulunkäyntiohjaajien koulutukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustusta vaativaan erityisopetukseen liittyvän opetushenkilöstön ja koulunkäyntiavustajien koulutukseen.

Esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittäminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämiseen vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia. Avustusta käytetään koulukohtaiseen ICT-mentorointiin ja TVT-koulutukseen, oppimiskokonaisuuden suunnitteluun Ruukinkankaan yhtenäiskouluun sekä kouluviihtyvyyttä lisäävään oppilaskuntien yhteisprojektiin Taivalalasen ja Ruukinkankaan koulun alaluokilla.

Ruukinkankaan täydennyskoulutushanke

Hankkeen rahoittaa CIMO (Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus).