• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Rock Art Bridge –hanke

Hanke kuuluu Karelia ENPI CBC –ohjelmaan ja sen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ja suojella Venäjän Karjalassa olevia muinaisia kalliotaidekohteita (mm. Belomorskin kalliopiirrokset) ja Suomussalmella sijaitsevia kalliomaalauksia (Värikallio) ja edistää kulttuurimatkailua ja kulttuuritilaisuuksia ohjelma-alueella.

Hankkeen puuhamiehenä Suomussalmen lukion puolesta on rehtori Timo Pulliainen. Hanke on kaksivuotinen (kesäkuu 2013-kesäkuu 2015), sitä hallinnoi petroskoilainen matkatoimisto Karelika ja siinä on partnereina Suomussalmen lukion lisäksi Suomussalmen kunta, Belomorskin kunta, Karjalan tutkimuskeskus, Suomen muinaistaideseura, Helsingin yliopiston argeologian laitos, Karjalan tasavallan kulttuuriministeriö ja Zalavruga-kulttuuriyhdistys.

Hankkeeseen kuuluvalle retkelle Hossan Värikalliolle osallistui lukiolta n. 50 hengen ryhmä opiskelijoita ja opettajia ja joulukuun 2013 ajan lukiolla oli hankkeen järjestämä näyttely karjalaisista kalliopiirroksista.

Kesällä 2014 järjestetään Karjalassa noin viikon pituinen kulttuurileiri, johon Suomussalmen lukiosta voi osallistua 7-8 opiskelijaa. Leiri on opiskelijoille täysin maksuton ja se hyväksytään lukion koulukohtaiseksi soveltavaksi kurssiksi. Leirille lähtee mukaan lukion rehtori.