• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Kymppiluokka eli perusopetuksen lisäopetus


Suomussalmen lukiossa alkaa elokuussa kymppiluokka eli perusopetuksen lisäopetus. Suomussalmen kunta järjestää perusopetuksen lisäopetusta niille nuorille, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa toisen asteen oppilaitoksessa. Lisäopetukseen voidaan ottaa nuori, joka on saanut perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna.

Kymppiluokalle haku

Koulutus kuuluu yhteishaun jälkeiseen nettihakuun ja siihen voidaan hakea myös kesällä, kun varsinaisen kevään yhteishaun tulokset ovat tulleet. Järjestelyllä turvataan erityisesti niiden opiskelijoiden koulutuspaikan saanti, jotka eivät ole saaneet toisen asteen koulutuspaikkaa kevään yhteishaussa. Ensisijaisesti opiskelija aina ensin hakee yhteishaussa toisen asteen koulutukseen (lukio tai ammatillinen perustutkintokoulutus).
Hakuaika kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen on 23.5–27.7.2017. Kymppiluokalle haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kymppiluokan sisältö ja toteutus

Opiskelijalle annetaan lisäopetuksessa opetusta ja ohjausta vähintään 1100 tuntia. Lisäopetuksen opetussuunnitelmaan kuuluu peruskoulussa opiskeltuja aineita, joita opiskellaan Suomussalmen lukion kursseilla, jotka kertaavat perusopetuksen oppimääriä tai ovat osittain myös lukion oppimäärän mukaisia kursseja. Opiskelijalla on mahdollisuus myös korottaa perusopetuksen oppimäärään kuuluvien aineiden arvosanoja.
Opetukseen voi kuulua lisäksi myös taito- ja taideaineita ja valinnaisia opintoja perusopetuksessa opiskellen. Opetukseen kuuluu myös tutustumista jatko-opintoihin ja työelämään opiskelijan oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opiskelu kestää yhden lukuvuoden.
Kymppiluokka tarjoaa myönteisiä oppimiskokemuksia saman ikäisten joukossa. Se myös vahvistaa itsenäisyyttä, itsetuntemusta ja opiskelija saa varmuutta jatko-opintoihin pyrkimiseen.

Kymppiluokalle tulon käytännön ohjeita

Kymppiluokalle tulevalle opetus toteutetaan Suomussalmen kunnan laatiman lukuvuosiaikataulun mukaan. Opetus alkaa 10.8.2017 klo 9.00 Suomussalmen lukiolla os. Ruukinkatu 3.
Perusopetuksen lainsäädännön mukaan kymppiluokka on opiskelijalle maksuton, joten opiskelijan etuuteen kuuluu maksuton kouluruokailu, oppikirjat ja yli 5 km koulumatka yleisillä kulkuneuvoilla kulkien.
Kun tulet valittua kymppiluokalle, opinto-ohjaaja kutsuu sinut yhdessä huoltajan kanssa suunnittelemaan sinun henkilökohtaista opetussuunnitelmaa ennen lukuvuoden alkua viikolla 32.
Lisätietoja kymppiluokasta antaa opinto-ohjaaja Aulikki Moisio puh. 044-7773045.